Oldalak

2011. 05. 17.

Töltött marhabélszín

Múlt héten egyik este már csak arra érkeztem a konyhába, hogy Oldalborda a fagyasztóból kivéve valamiket odatett főni. Kiderült valami maradék szarvashusit és egy darab marhabélszínt, mondván eleget várakoztak a fagyasztóban (lomtalanítás folyik, szegény masinát le kellene olvasztani). Húsleves volt a jelige. Aztán mikor a husik megfőttek, a bélszínt kiemelte, majd lazán benyomta nekem a feladatot: ezt kifúrhatnád holnap, s töltsd meg kolbásszal. Hát na ja. Még mit is ne. Főtt húst kifűrni? Még ha ki is hűl, jobban összeáll, még akkor sem láttam a hogyant. Feldobtam, hogy esetleg hosszában felvágjuk, belehelyezzük a kolbászt, s cérnával össze lehet fogni, s úgy betenni a sütőbe. Hát semmi választ nem kaptam. DE!

Másnap térült-fordult, előkapta a kolbászt, fokhagyma cikkeket, a bélszínt felvágta hosszában, bele a kolbászt, a husit alaposan megtűzdelte fokhagymákkal. Be a sütőbe, kicsit megpirult, a kilógó fokhagymagerezdek megbarnultak, készen is volt. Azt hiszem petrezselymes krumplival ettük.
Sajna fotó csak ez az egy szál béna lett, fényviszonyok semmi, Kiffiam meg kész volt éhenhalni.
De egy írtó finom husi lett a végeredmény, nagyon jól átadta a kolbász a paprikás, füstölt ízt a bélszínnek.

7 megjegyzés:

Mary írta...

Gyönyörű látvány! Gondolom ízre is jó volt. :)

judit60 írta...

Finom!

Ditta tortái írta...

Elég az az egy fotó is,hogy korduljon egyet a gyomrom,:-)nagyon guszta lett!

Gesztenye receptjei írta...

Így, hogy nem ettem vacsorát, ez kínzás, annyira jól hangzik:-))

Bianka írta...

Remekül néz ki

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

Mézeskalács írta...

Hűűűű, ez nagyon jól néz ki!!!