Ismét eltátottam a szám, nem volt öregtésztám. Pedig a múltkori hasonszőrű történés után elhatároztam, hogy majd teszek a fagyasztóba is. Elhatározás nálam úgy néz ki kevésnek bizonyul, jobb lesz a tettek mezejére lépni. De ezért nem kell az ember lánya a kardjába dőljön, inkább kaptam magam, s elhatároztam: tesztelem az aszalt paradicsomjaim.
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 3,5 dl víz
- 27 g élesztő
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 ek ecet
- 5 ek olaj
- 3 ek szárított bazsalikom
- 15 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
A fenti hozzávalókat a paradicsom és a bazsalikom kivételével a kenyérsütő üstjébe tettem. Dagasztás felénél beledobtam a bazsalikomot valamint az apró kockákra vágott aszalt paradicsomot. Szokásos módon kelesztettem, majd hármas fonással megfontam, kacsasütő jénaiba tettem. Ott még kelt egy darabig, szerencsére nem sokat, épp akkor olvastam Vikinél a joghurtos grahamkenyeret, s jött a homlokracsapás: az én kenyerem. Akkor jénai tetejét alaposan bespricceltem vízzel, visszatettem s mehetett a 235 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Az eredmény? Kéri a repetát.
Sajnos nem jött össze, hogy keresztmetszetről is készítsek fotót, az klasszisokkal ínycsiklandóbb.
A poén, hogy Oldalborda még lekvárosan is ette, egyáltalán nem zavaró benne a bazsalikom meg a paradicsom. A színe pedig gyönyörű. Amint repetázunk, készítek belső fotót is, s update lesz. Addig elhihetitek nekem így becsszóra, hogy igaz amit írtam.
7 megjegyzés:
Nagyon gusztusos lett a kenyered. Az aszalt paradicsom, bazsalikom összeállítás szuper.
Elhiszem neked,hisz kívülről is nagyon guszta.:)
Jaj nagyon szép lett
Szóval ki is próbáltad az aszalt paradicsomot. Én még nem, de valami hasonlót forgatok a fejemben:-)
majd jön az aszalt paradicsom felhasználással készült csiga is. igaz, előtte még elképzelésem valósággá kell alakítani. de remélem jövő héten ez is meglesz.
Ugye nincs súlyhatár a fénypostán? :-)
:D :D :D
azért remélem nem akarod, hogy szombatra ilyent vigyek :p
Megjegyzés küldése