Oldalak

2011. 09. 25.

Gyors vacsora - pizza

Tegnap négyesben maradtunk, ezért Középső csajom lecsapott az alkalomra, hogy legyen pizza ebédre. Legyen. Be is dagasztottam a tésztát, majd vásárlás, játszóterezés, aztán a család többi része is hazaért. Pizza végül vacsorára futott be. Ellenben sikere hatalmas volt. Na ja, mert a tetejére megszavazott sonka, az a közelünkben levő német húsfeldolgozótól volt. Aki Brassó környékén jár, ki ne hagyja Földvár fele a cég bemutatóüzletét, bombaárakon lehet némely termékhez hozzájutni.



Pizza tészta hozzávalók:
  • 3 dl meleg víz
  • 500 g liszt
  • 7 gr szárított élesztő
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek olaj
A hozzávalókat kenyérsütő üstjébe tettem, rugalmas tésztát dagasztott a gép, majd lezártam, s hagytam kelni. Kelt vagy 7 órát, abszolút nem tett neki rosszat. Sőt, jobb lett mint mikor 2-3 órát kelt.
Kinyújtottam (kb 3 mm vastagra), kerek formába tettem, megkentem házi pizzaszósszal (1 üveg paradicsomlé, 1 fej fokhagyma, bazsalikom, só), majd sonkaszeletek, bazsalikomlevelek, lányok kérésére némi kukorica (tudom, szentségtörés, de ha ez a kérés...), tetejére mozarella. Sütőt maximumra fűtöttem (275 fok), itt olyan 7-8 perc alatt sült meg. Hamarosan újabb pizzázás, mert ez nagyon bejött mindenkinek.

6 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Már miért lenne szentségtörés a kukorica a pizzán? Egy kis ananász mellé, a sonka ott van, kész a Hawaii pizza!
Szeretem, így csinálom, csak én hámozott paradicsomot teszek alá, utána jöhet a fokhagyma, meg minden, ami a szószban van...

CsillaHúgod írta...

Én is azt akartam kérdezni, hogy miért volna szentségtörés a kukorica? Ha a sógorodat kérdeznéd persze a kukorica mellett a pizza is "szentségtörés" volna, de én a pizzát kukoricástul (is) szeretem! Hogy is állunk a fénypostával? :-)

4Gyerek írta...

há mett az igazi olasz pizzának állítólag semmi köze a kukoricához. monnyák a nagyok.
amúgy ettem én már ananászost is, nekem begyere, de sokmindenkinek meredek.

Seafalcon írta...

Figyu, igazi olasz pizza nincs, mert ők is vitában vannak, melyik az igazi. És világhódítani is Amerókából indult, és az az igazi, amit szeretsz, nem amit mások magyaráznak. Csinálj csak olyat, amilyet a gyerekek kérnek (meg az Oldalbordának is), meg amilyet kikísérletezel, és osszad meg velünk!

Petra írta...

Szuper a pizzád. Gyors vacsiként én is gyakran bedobom. :)))

Panna írta...

Tényleg szuper és a kukorica is eléggé alap feltét, legalábbis nálam :))