Oldalak

2011. 09. 04.

Szemesbabos burgonyatortilla

Hozzávalók:
  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg főtt szemesbab
  • 3-4 ek olaj v. zsír
  • 4 tojás
  • 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1,5-2 dl tejföl
  • fél csirke mellehúsa megpárolva
  • só, bors
A burgonyát meghámozzuk és apró, kb 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat egy lefödhető serpenyőben megforrósítjuk, beleforgatjuk a burgonyakockákat majd ráhelyezzük a fedőt és kb. 5 percig párolva sütjük, időnként a serpenyőt megrázogatjuk. Ezután beletesszük a szemesbabot (használhatunk konzerves babot is, abban az esetben lecsöpögtetjük és úgy használjuk, ellenben a legigazibb most a friss, még zsenge babszemekkel), sózzuk-borsozzuk, elkeverjük és ismét lefödve pároljuk, újabb 5 percig. Ezalatt a tojásokat egy tálban felverjük, sózzuk-borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet valamint a tejfölet. A párolt csirkemellet vékony szeletekre vágjuk.
A tojásos keveréket a babos burgonyára öntjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, a fedőt visszatesszük és közepes lángon, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálalható, de hidegen is fogyasztható.
Kiválóan passzol hozzá a kovászos uborka.

2 megjegyzés:

Marika írta...

Nagyon jól hangzik! Tutira finom is! :) Ki fogom próbálni!

Bianka írta...

Fincsi