Oldalak

2013. 06. 27.

Sárgarépás zöldborsóleves - avagy mit eszünk ha lakókocsizunk

Ki hinné, hogy voltunk mi még kétgyerekes család is :D Még akkoriban vásároltunk egy lakókocsit. Hatalmas lakókocsit. Két tengelyes, vonófejjel együtt közel 9 méter. Elvonszoltuk egyszer egész Arezzoig. Egy építkezés miatt zsákutcává átlényegült utcába is majd beszoroltunk San Marinoban. A horvát Krk sziget Baska nevű üdülőtelepén addig keresgéltük a második kempinget, míg egy kis vitorlások számára fenntartott kikötőben találtuk magunkat. Érdekes volt az igencsak hosszú járgánypárost kivinni onnan újból az útra (szűk és meredek volt a hely). Szóval emlékgazdag kirándulásaink vannak a lakókocsinknak köszönhetően. Símán elférünk benne hatan is, szóval nem adjuk ám senkinek. Ő a mi mozgó szállodánk. Klassz dolog, hogy saját ágyneműmben alhatok, saját konyhámban saját ízlésünkre főzhetek (na jó, nincs ellenvetésem ha a lányok segítenek mosogatni), akkor eszünk amikor akarunk, nincs kötelező napi szieszta, csendespihenő. Sőt, ha a pénztárcánk megengedi, akár a tervezettnél tovább is szabadságolhatunk, avagy ha épp egy szar időjárás jut osztályrészül, hát hamarabb el lehet hagyni a kempinget, nem bánja a zsebünk.
Rájöttetek, hogy imádok lakókocsizni? Ha tehetném, bizisten minden hétvégén rákapcsolnám a vonóhorogra, aztán szervusz város.
Na....jó lesz felébredni, ez nem a való világ. Legalábbis nem most, nem nekünk.

De mert a főzést a lakókocsizásokkor sem hagyjuk ki (oké, azért 1-2 alkalommal befigyel egy pizzavacsora, egy városnézős ebéd), hát gondolhatjátok, olyankor nem az a cél, hogy más sütteti magát a nappal, szeli a hullámokat a tengerben én pedig izzadjak a kis mini konyhácskámban a pár fazakammal, a megszokott komfortom nélkül. Ripsz-ropsz egy leves, egy főétel, sőt....olykor a desszert is a lakókocsi konyhájából kerül ki.
Ha kíváncsiak vagytok egy lakókocsis menüre, akkor legyetek résen. Reményeim szerint még a napokban megmutatom.
Elsőként álljon itt egy leves.



Hozzávalók: 

  • 30 dkg sárgarépa, 
  • 1 üveg zöldborsókonzerv (vagy egy zacskó mirelit zöldborsó), 
  • 1 tojás, 
  • 2 púpozott teáskanál liszt, 
  • 2 evőkanál olaj, 
  • só, 
  • aprított petrezselyemzöld (a szárított, morzsolt is megfelelő).

A sárgarépát meghámozzuk, kockára vágjuk. A borsókonzervet lecsöpögtetjük. Az olajat felhevítjük, rátesszük a sárgarépát és a zöldborsót, majd fedő alatt kissé megpároljuk. Felöntjük vízzel, megsózzuk, majd a zöldségeket puhára főzzük. A tojást a liszttel símára kavarjuk, majd a fővő levesbe szaggatjuk nokedlinek. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.


2 megjegyzés:

Böbe írta...

A nagy álmunk, hogy egyszer egy ilyen nagy lakókocsival útra kerekedjünk! Ott és akkor álljuk meg, mikor mi szeretnénk! Álom, álom, édes álom!:))De sajna, most más a való világ, nálunk! De azért merjünk nagyot álmodni:)))

María írta...

De jó Nektek, hogy így bejárhatjátok a világot. És még a családot is jó tartod finom ételekkel a saját konyhádból.