Oldalak

2013. 12. 04.

Tormaleves

Gondolnátok kapásból, hogy ebbe disznóhús jár? Na jó...nálam épp mangalica :)



Hozzávalók: 

  • 30 dkg mangalicahús, 
  • 3 sárgarépa, 
  • 1 petrezselyemgyökér, 
  • 1 kis zellergumó, 
  • 2 kisebb krumpli, 
  • 3 ágacska rozmaring, 
  • só, 
  • 2 szál torma, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 1 evőkanál zsír, 
  • 1 evőkanál olaj.


A húst, zöldséget kockákra vágjuk, rádobjuk a felforrósított zsírra, picit árpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, beletesszük a rozmaringot és puhára főzzük. A tormát lereszeljük, majd a felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel és egy kevés levessel, majd hozzáöntjük a többi leveshez. Összeforraljuk és tálaljuk.

2 megjegyzés:

Kisildi írta...

no, ezt hamarosan megfőzöm! Igaz, nincs mangalicahúsom :-(

Patrícia írta...

Ez milyen jó! Kipróbálom! Nem csípős?