Oldalak

2013. 12. 01.

Májas hablepényleves



Igencsak szeretjük a májat. A szárnyasok, nyulak vágásából kikerülő májak álltalában májkrémekben végzik. Olykor Oldalborda nagy bánatára, mert hajlana arra, hogy a vérrel együtt belesüsse a rántottába. De úgy igazából 1-2 személyes reggeli lenne. Kis felvont szemöldök és máris megelégszik a síma véres rántottával ;-)
Ehhez a levesbetéthez a máj a kedvenc mészárosunktól szegődött hozzánk.




Hozzávalók: 

  • 10 dkg borjúmáj, 
  • 1 kisebb hagyma, 
  • 1 csokor petrezselyemzöld, 
  • só, 
  • őrölt bors, 
  • 2 tojás, 
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa, 
  • 1 teáskanál zsír, 
  • diónyi vaj a tűzálló tál kikenéséhez, 
  • 1,4 liter zöldségalaplé.



A májat ledaráljuk. A hagymát felaprítjuk, a forró zsírban megpároljuk, majd hozzáadjuk a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk. A tojássárgát elkavarjuk a zsemlemorzsával és hozzáadjuk a májas masszához. Végül hozzákeverjük a tojások felvert habját. Kivajazott tűzálló tálba tesszük és megsütjük. Apró kockákra vágva beletesszük az alaplébe, összeforraljuk és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: