Oldalak

2011. 08. 26.

Szilvafagyi

Ez a fagyi várt ma a fagyóban.. Igaz, tegnapelőtt készült, szóval bőven megfagyott (a maradék, mert akkor is fogyasztottunk ám). S hogy miért várt? Hát tegnap ismét falura került az összes gyerkőc, Oldalborda még nem ért haza, engem meg egyik alkalmazottat felfogadott egy cég az autókkal valami teambuildinges transzferre. Reggel 7-kor indultunk, a napi programot nem is tudtuk (ezentúl márpedig egy tapodtat sem ezen infó híjján), én voltam az első autó aki szabadult, este 9-re értem haza. A többiek szerintem 11-re ha.
Egész áldott nap a fagyi járt az eszemben. Amit mégsem rohamoztam le azonnal, inkább esélyt adtam a hűtőben leledző 10%-os lengyel barna sörnek (is).
Na, de a fagyira vártam egész nap. amelyik most sem volt kutyább mint amikor készült. Hogy is?

Hozzávalók:
  • 500 gr szilva kimagozva
  • 4 dl tejszín
  • 4 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • rum (jelen esetben eszencia a gyerekek miatt)
A tojássárgákat fehéredésig keverem a cukorral. A tejszínt felforralom (azaz felforralnám, ha nem a főzőlap kicsi rózsájának begyújtásakor döbbennék rá, hogy előtte 2 nappal értesítettek a gázművek, hogy aznap x-y órák között szünetel a gázszolgáktatás, ezért a mikrót hívtam segítségül......rohadt kics...szés lett volna ha aznap van áramszünet....ma volt), belekeverem a cukros tojássárgát, majd azzal is felfoorralom. Ekkor hozzáadom a szailvamixet (kissé felrottyantom a szilvákat - szintén mikró - majd késes aprítóval ad neki alaposan), ízesítem fahéjjal és rumeszenciával (írtam, rum mellőzve gyerekek miatt, s ugyanezen okból kifolyólag különben sincs itthon).
Fagyigép híjján dobozba fagyasztóba tesz, olykor ha eszembe jut, belekever, ha megfagy, akkor előáll vele.
Ez az én szilvafagyim története.

6 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Hű, dobhatnál most ide nekem is abból a fagyiból!:)

4Gyerek írta...

nyisd az ablakod. olyan finom uborkás reciért ez a minimum. s mert egyedül nem fogy annyira (sör után pláne), ezért maradt neked is.

Mézeskalács írta...

Nyitnom nem is kell az ablakot, így a 30 fokban, (nem vicc, még most is ennyi van), nagyon jól fog esni, köszönöm!:)

Viki írta...

Nálunk közel 40 fok van, akkor nekem is járna egy gombóc ? Na de mire ideér ? - hol is keressem ?:) A sörrel meg az a bajom, hogy az alkoholmentestől is be tudok csípni :):)

Petra írta...

Nagyon gusztán néz ki! :)))

Jutka írta...

Szilvásat még sosem ettem, nagyon guszta!