Oldalak

2011. 08. 15.

Csapatépítő tevékenység

Ezidáig olykor elmentünk csapatépítő szolgáltatásokat nyújtó cégek meghívására bedolgozni. Aztán épp mostanság gondolkodtunk el azon, hogy bepróbálkozunk mi magunk is az ilyen szolgáltatásokat direktbe nyújtani, nem pedig közvetve. Persze lesz ahol mi is "alvállalkozásba" kell kiadjunk kéréseket, hisz siklőrepülést, kőtélugrást (bungee jumping pálya van a közeli Barcarozsnyó mellett) mi csak így tudunk ajánlani. De terepautózást, az úgynevezett offroad túrákat azt szemrebbenés nélkül bevállaljuk (na jó, én csak a light-osabb pályákig vállalom be a vezetést....pl. egy Mobil 1 csapatépítőn a bolgár kereskedelmi igazgató kimondottan hálás volt, hogy az én autómba került, és megköszönte, hogy sértetlenül vittem vissza a szállásra.....mindenki sértetlenül ért vissza ;-) ). Most a 7végén egy kikötői cég (khmmm, cégek nevét nem fogom kiírni) csapatépítőjét szerveztük (na jó, Oldalborda szervezte, mentségemre szolgáljon, hogy én a mókahelyen "mulattam" az időt) meg töviről hegyire. Tehát szállás, kaja, túráztatás, sőt a tegnapi nap végére egy mini trial pálya is össze lett hozva, a vállalkozó szelleműek között volt egy verseny is, természetesen jelképes kupákkal díjazva. Most olyan helyen zajlott a terepezés, ahova az aktuális autóm nem tudott aktívan részt venni, hisz a hasmagassága igencsak csekély volt a terepviszonyokhoz képest. No meg az én toleranciám is a hátsó ülésen utazva vállalta csak be. 
Azért kellett mennem ki a terepre, mert ott zajlott a csoportos grillezés. Oda kellettem én is. Ugyanis Oldalborda ettől az akciótól kezdve nem nyúl a kajához. Miért is? Sajna kezei tiszta csupa sebek, a pikkelysömör igencsak megdolgozza szegényt, a látvány pedig lehangoló. Júliusi szabadságunk alatti grillezéskor egyszercsak egy olyan "zaj" jutott el a fülünkig, hogy X, Y nem hajlandó enni abból a kajából, mert Oldalborda készítette, és ugye a kezei.... Hát ott szembesültünk először azzal, hogy van akiket ez zavar, s ugye nem magyarázkodhatunk (főleg ha nincs is akinek), hogy mi is van vele, a betegség állítólag genetikai eredetű, és bizonyára nem terjed direkt kontaktussal. Szóval akkor eldöntetett, hogy itthon, haveroknak, közeli ismerősöknek símán elkészíti, de "munkában" ezentúl nem. Pedig csudi jól készíti, arról ne is tegyek említést, hogy mekkora kín ez neki, hogy külső szemlélőként kell nézze a grill körüli folyamatokat.
Tehát ezért mentem én is. A túristáink létszáma eleinte 26 főről szólt, de talán utolsó pillanatban még jött 2 vagy 3 személy. Meg volt 8 autó, azokat is hús-vér emberek vezették. Tehát akárhonnan is nézem, minimum 35 személy volt, de lehetett akár 38 is (velem együtt). Hát ekkora csapatnak azért igencsak oda kellett tennünk a körmünket kaját készíteni. 
Husi itthon felszeletelve, fűszerezve. Vágóhidas havertől beszerezve a miccs, kolbászok. Körítésként kenyeret kaptak, túl nagy volt a létszám, hogy szombat reggelre valami krumplisalátát is készítsek nekik, s úgy vigyem a 60 valahány km-re levő szállásra. Egy darabig gondolkodtunk, hogy friss zöldséget veszünk, de aztán leszavaztam, netán elvárták volna, hogy ott salátát dobjak össze, meg zöldséget venni is kellett volna (plussz idő), így a héten Mézeskalács receptje alapján, kis módosítással eltett uborkasaláta (recept nálam is hamarosan) két nagy üvege esett áldozatul. Azt tudtam, hogy nekünk bejött, ízlett. De amikor megismertem a társaságot, a vendégeinket, már nem voltam olyan bíztos, hogy ama finnyás bandának kinéző társaság értékelni fogja-e a házi készítésű salátám. Pozitívan csalódtam a reakcióban. Elsöprő sikert aratott. Csak épp nem tudtam (meg nem is nagyon törtem magam akkor) nekik elzengeni a pontos receptet, mert páran (még férfiak is) kíváncsiak voltak. Tehát drága Mézeskalács, nagyon szépen köszönöm, hogy a nagy sikert arató uborkasaláta receptjét Tőled vehettem át, a dícséretből ha tudtam volna, egyenesen élőben adtam volna át a legjavát.
Na persze a "lényeg" is elkészült, ami bő 9 kg disznóhús, 5 kg kolbász, 4,5 kg miccs és 1 kg csirkehús volt. Hát alaposan elfáradtam, ilyen tételben még soha nem sütöttem. Persze nem egyedül, az egyik autós haver, meg egyik alkalmazott segítségével.
Ja, nem, nem fogyott el mind. Ilyen amikor Oldalbordám éhesen vásárol, meg ő azt az elvet vallja, hogy nála nehogy éhen maradjon valaki. Hát nem maradt.
Teszek pár képet ízelítőül. 
Akinem esetleg felkeltette az érdeklődését a terepautós kirándulás, nyugodtan kérdezzen. Szerintem bármilyen igényt ki tudunk elégíteni, ez a csapat köszönte, nem kérte kultúrával "fűszerezve". Volt már olyan csapatunk, akiknek erődtemplomok (Fogaras és környéke, Brassó és Segesvár közti rész, Szászszeben és Szászmeggyes közti rész) túrát szerveztünk. Másoknak természeti látványosságok (pl. a rákosi bazaltoszlopok, szintén a rákosi vulkáni kráter és kúp) megtekintése is volt a szempont. Valószínűnek tartom (azon kívül, hogy lesz egy külön magyar, külön román, külön angol és külön német nyelvű honlapunk), hogy az ilyen akciókról, különböző kirándulásokról nyitok majd egy blogot is. Csak időm legyen mindenre.

7 megjegyzés:

CsillaHúgod írta...

Hol maradtak a fotók? Kérjük!!!

Vicuska írta...

Izgalmas hétvége volt! Sajnálatos a tudatlanságból fakadó kirekesztés, pedig nem is tudják, hogy milyen sokat veszítettek! Ipari volt ez a húsmennyiség, dicséretes ez a kitartás a sütögetéséhez :D kirándulásokat szívesen nézegetek, nézegetnék, remélem lesz hozzá időd, hogy megoszd :)

Bianka írta...

Képek,képek :)

Mézeskalács írta...

Nagyon nagyon szívesen!!!:) Meg sem gondoltam volna, hogy 30 fős tömeg fogja tesztelni a salit, de nagyon örülök, hogy sikere volt. Szomorú, hogy néhány ember milyen bután tud viszonyulni a számára ismeretlen dolgokhoz:( Közeli ismerőseim között van olyan ember akinek pikkelysömöre van, úgyhogy nagyon jól tudom, hogyan tudnak egyes emberek viszonyulni hozzá:(
Sok sikert a vállalkozásotokhoz! Áruld már el, honnan van ennyi energiátok????
Én is csatlakozom a képet kérők táborához!:)

4Gyerek írta...

Igazatok van, fotó lemaradt. Tegnap délben írtam eme bejegyzést, gondolván lesz időm ma délelőtt 10 óráig képeket csatolni. Aztán szülinapi buli a haveroknál, este korán ágybaesés, reggel későig alvás (ma itt munkaszüneti nap volt - és Mézeskalács, látod olykor fel kell tölteni az akkukat, hogy legyen amit használni aztán), aztán takarítás, és máris símán déli 1 óra elmúlt. Ekkor úgy döntöttünk elmegyünk egyet az aquaparkba. Utána pisztrang grillezés, lángos sütés a haverokkal. Ebben az órában meg ismét nem fog a kép válogatás-kicsinyítés. De ígérem, holnap estére lesz.

Vicuska írta...

Tényleg sűrű program, de mi türelmesek vagyunk :) és megértőek :) jó pihenést, jó regenerálódást!!!!

4Gyerek írta...

khmmm....ezer bocs, meg egy anyamedve.
ma sincsenek fotók. mármint ide feltéve.
egyszerűen padlón vagyok, átvágtak rendesen a cégnél ahol bő 3 hete alkalmaztak. reggel kiverem a balhét, beadom a felmondásom. Lécci szorítsatok, hogy a maximumot hozzam ki (azaz többet ne kelljen feléjük se menjek, amiben a poén az, hogy abszolút nem bízom abban, hogy az augusztusban ledolgozott napjaimra adnak egy lyukas vasat is)
rémálom ez a munkahely, a munkaadók miatt. soha ne kerüljetek ilyen helyre, ezt kívánom nektek.