Csilla-Húgom lakodalmán ez a kis édesség töltötte be a kámfor szerepét. Egyszerűen kitették a sütistálakat az asztalra, ezen falatok meg közel azonnal felszívódtak. Nem mondom, besegítettem.
Aztán kiderítettem, hogy húgocskám anyósa "követte" el ezt a finomságot. Emilcím megszerez, recept elkér, s akkor itt is megoszt. Hasonló az Édesanyámé is, de ez mintha egyszerűbb. Vagy csak az régen készült.
Mindegy, most ezt kell fogadjátok.
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj,
- 45 dkg cukor,
- 3 tojás,
- 20 dkg dió,
- ostyalapok
Elkészítés: a vajat, 20 dkg cukrot és a tojásokat összekeverve lassú tűzön sűrűre főzzük. 25 dkg cukrot megolvasztunk és belekeverjük 20 dkg darált diót.
Párhuzamosan kell a kettőt főzni, amikor kész a cukros dió, bele kell keverni a másik krémet.
A krémet forrón kenjük az ostyalapra, a krémre egy újabb lapot helyezünk. Egyenes, egyenletes lesz az ostyalapunk, ha nehezékkel (szakácskönyv) nyomtatjuk meg a tetejét.
Tipp: a krémet tehetjük két ostyalap közé, de akár több réteg krém és ostyalap váltakozásával magasabb süteményt is készíthetünk.
9 megjegyzés:
Ezért köszönet húgod anyósának, meg persze Neked, mert közzétetted! Erre a töltelékre vár a kamrában az ostyalap:-)))
Gerdi :D
nálam is van még ostyalap. ideje lenne elhasználni, lehet épp jövő héten egy másik fajtával?
Szerintem az anyué is ilyen, csak ő nem sok kicsit csinál :-)), hanem emeletes nagyokat. Illetve legutóbb más recept alapján készítette, sokkkkkal krémesebb volt, nekem az is igazán ízlett. Bár kétség nem fér hozzá: mind a kétféle egyformán gyorsan kopik :-)
És tetszik a fotó azzal a héjában lévő dióval :-)
mett egy hónappal ezelőtt még vót olyan dió. s ugye akkó készült a fotyó.
Nem csodálom, hogy "kámfor süti" én is hamar eltüntetném. :)
Ütős a fotó, nálunk sem állna percekig, egy pillanat alatt képesek vagyunk ilyeneket eltüntetni :D
Egek!
Hogy én ezt a receptet mióta körözöm!!!
Köszi!
Na igen, az ilyesmi volt aztán meg nincs. Ki érti ezt :))
Megjegyzés küldése