Hozzávalók:
- 2 vaddisznó szűzpecsenye,
- 2-3 evőkanál olvasztott libazsír,
- 10 dkg őrölt dióbél,
- 2 ág rozmaring
- 2-3 ágacska kakukkfű
- 3 cikk fokhagyma
- só, bors
- 1/2 dl vörösbor
A húst egy éjszakára sós vízbe tesszük a hűtőszekrénybe. Másnap konyhahőn hagyjuk 1-2 órát, majd kivesszük a sós vízből, lecsöpögtetjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A libazsírt serpenyőben felforrósítjuk és a szűzpecsenyéket körbepirítjuk. A tendencia az lenne, hogy tudva mennyire hosszadalmas elkészíteni egy vaddisznóhúst, lévén nehezebben puhul, szóval azt gondolnánk, majd a szűzpecsenyének is több elősütés kell. Nem fog kelleni. Miután körbepirítottuk, a fölösleges zsírt lecsöpögtetjük, majd megforgatjuk a morzsakéregben. Ehhez a zöldfűszert apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük (használhatunk esetleg 1-2 csipet fokhagymaport is) és összekeverjük az őrült dióval. A morzsakérges szűzpecsenyét tűzálló tálba tesszük, a maradék morzsát ráhalmozzuk, kevés őrölt borssal megszórjuk, esetleg a morzsát a kezünkkel rásimítjuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot felöntjük a vörösborral, egyet forralunk rajta, majd az egészet a szűzpecsenyék alá öntjük. 130 fokra előmelegített sütőbe 25 percig pihentetjük, majd szeleteljük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése