Oké, sejtem, túloztak, nem is kicsit. De, valahogy bennem az rögzült, hogy a csülöktál jobb mint a hagymaleves. Hát minap erre alaposan rácáfoltam. Néztem jobbra, néztem balra, hogy ki nem kéri, kinek az adagját tolhatnám be. Végül a fiamnál nem nyert, így jól jártam :D
Hozzávalók:
- 10-12 db hagyma,
- 1/2 dl libazsír,
- 1/2 dl liba pecsenyezsír kocsonyás alja
- 1 evőkanál kukoricakeményítő,
- 1-2 ágacska kakukkfű
- 1 liter hús- vagy zöldségalaplé (vagy vegyesen)
A hagymát megpucoljuk, vékonyra vágjuk, s a felforrósított libazsíron megdinszteljükk. Türelemmel kell lennünk, mert a hagyma mennyisége elég nagy, így először a nedvesség el kell párologjon, utána kezd bebarnulni a hagyma. Ekkor hozzáadjuk a pecsenyezsírt, megszórjuk a keményítővel és rádobjuk a kakukkfüvet. Felengedjük az alaplével és felforraljuk.
Feltétnek kínálhatunk sajtszelettel megrakott zsemlét, amit tepsire helyezve pár percre a forró sütőbe tolunk, míg a sajt ráolvad, esetleg a zsemle széle pirulni kezd.
Feltétnek kínálhatunk sajtszelettel megrakott zsemlét, amit tepsire helyezve pár percre a forró sütőbe tolunk, míg a sajt ráolvad, esetleg a zsemle széle pirulni kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése