Hozzávalók:
- 4 libacomb,
- ½ dl száraz fehérbor,
- 80 dkg mexikói zöldségkeverék,
- 2 fej fokhagyma,
- 1 hagyma,
- 1 evőkanál vaj,
- 1 evőkanál szójaszósz,
- só,
- bors,
- morzsolt szerecsendióvirág.
A libacombokat sózzuk, borsozzuk, enyhén
megszórjuk morzsolt szerecsendióvirággal és egy túzálló tálba fektetjük. A
fokhagymafejeket a gyökérrel párhuzamosan kettévágjuk és a combok mellé
tesszük. Aláöntjük a bort, alufóliával lezárjuk a tálat, és forró sütőbe
toljuk. 1 óra elteltével ha a hús eléggé megpuhult, a fóliát eltávolítjuk és a
húst megpirítjuk. Ezalatt elkészítjük a körítést. A hagymát aprítjuk, a
felforrósított vajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, a
szójaszószt. Megsózzuk. Fedő alatt megpároljuk, ha szükséges kevés vizet öntve
alá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése