Oldalak

2016. 06. 14.

Cocada

Nos, akkor ha már volt leves, volt főétel...legyen egy desszert is az egykori Portugál gyarmatról, azaz a Zöld Foki Szigetekről.
Annyit elárulhatok, hogy nálunk a dupla adag nem jutott el fotózásig. Kénytelen voltam repetázni, persze úgy, hogy a kiskorúak a suliban legyenek.




Hozzávalók: 
  • 5 tojás, 
  • 12 dkg cukor, 
  • 15 dkg kókuszreszelék, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 2 dkg kókuszzsír, 
  • 1/2 citrom reszelt héjja, 
  • ¼ citrom leve.

A tojást a cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, olvasztott kókuszzsírt, a citromhéjat, citromlevet és végül a kókuszreszeléket. Egy tűzálló tálat alaposan kikenünk kókuszzsírral, beleöntjük a masszát. A tálat egy nagyobb, szintén tűzálló tálba helyezzük. A két edény közé vizet öntünk, és így toljuk a 180 fokos sütőbe.  40-50 perc alatt elkészül.

Tipp: ha először 2 tojást habosra kavarjuk a cukorral, kevésbé morzsálódós süteményt kapunk. Miután alaposan habosra kavartuk, egyenként hozzáadjuk a többi tojást, majd a továbbiakban a fentiek szerint járunk el.

Nincsenek megjegyzések: