Oldalak

2016. 06. 16.

Cseresznyés-nutellás gofri

Tegye fel a kezét, aki a Nutellát nem szereti. Na, ugye milyen kevés kéz van a levegőben?
Ritkán figyel be nálunk nutella, de most ráadásul nem csak sima kanalas nyalánkságként végezte. Erősen még kell jelzővel illették a kiskorúak.



Hozzávalók a gofrihoz: 
  • 20 dkg liszt, 
  • 5 dkg étkezési keményítő,
  • 2 dkg mák, 
  • 4 tojás, 
  • 5 dkg cukor, 
  • 1,5 dl tej, 
  • 10 dkg olvasztott vaj, 
  • csipet só, 
a csokis öntethez:
  • 5 dkg nutella, 
  • 4-5 evőkanál tejszín; 
a cseresznyés öntethez:
  •  40 dkg cseresznye, 
  • 5 dkg cukor, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 1 evőkanál étkezési keményítő.


A gofrihoz a lisztet, a keményítőt, a cukrot, a mákot, a sót elkeverjük a tojásokkal, majd folytonos kavarás mellett lassanként hozzáadjuk a tejet majd az olvasztott vajat. Amíg az önteteket elkészítjük, a bekavart tésztát pihentetjük. A csokis öntethez egyszerűen csak felhígítjuk a nutellát a tejszínnel és csomómentesre kavarjuk. A gyümölcsöntethez a cseresznyét megmossuk, szárát eltávolítjuk és kimagozzuk. Egy kis lábosba tesszük a magozott cseresznyét, rászórjuk a cukrot és tűz fölött alaposan összerottyantjuk. Amikor a cukor elolvadt, rászórjuk a keményítőt, elkavarjuk és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk és levesszük a tűzről. A felforrósított gofrisütőben kisütjük a gofrikat és az öntetekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: