Ritkán figyel be nálunk nutella, de most ráadásul nem csak sima kanalas nyalánkságként végezte. Erősen még kell jelzővel illették a kiskorúak.
Hozzávalók a
gofrihoz:
- 20 dkg liszt,
- 5 dkg étkezési keményítő,
- 2 dkg mák,
- 4 tojás,
- 5 dkg cukor,
- 1,5 dl tej,
- 10 dkg olvasztott vaj,
- csipet só,
- 5 dkg nutella,
- 4-5 evőkanál tejszín;
- 40 dkg cseresznye,
- 5 dkg cukor,
- 1 dl tejszín,
- 1 evőkanál étkezési keményítő.
A
gofrihoz a lisztet, a keményítőt, a cukrot, a mákot, a sót elkeverjük a
tojásokkal, majd folytonos kavarás mellett lassanként hozzáadjuk a tejet majd
az olvasztott vajat. Amíg az önteteket elkészítjük, a bekavart tésztát
pihentetjük. A csokis öntethez egyszerűen csak felhígítjuk a nutellát a
tejszínnel és csomómentesre kavarjuk. A gyümölcsöntethez a cseresznyét megmossuk,
szárát eltávolítjuk és kimagozzuk. Egy kis lábosba tesszük a magozott
cseresznyét, rászórjuk a cukrot és tűz fölött alaposan összerottyantjuk. Amikor
a cukor elolvadt, rászórjuk a keményítőt, elkavarjuk és hozzáadjuk a tejszínt.
Felforraljuk és levesszük a tűzről. A felforrósított gofrisütőben kisütjük a
gofrikat és az öntetekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése