Soha, de soha nem fordult volna meg a fejemben, hogy sütőtököt viszontlássam a grissini receptjében. De minap épp Garffyka oldalán tettem látogatást, s mi fogadott? Az előbb említett páros. Két napja vettem némi sütőtököt, ami olyan 6,5 kilót kóstált. Hát jelentem alig sikerült egy grissini adagra valót megmenteni.
Tegnap pedig szülinapi bulira voltunk hivatalosak. Komasszonyom rengeteg nasit (na jó, boltit, de akkor is nasi) tett az asztalra. Hát épp úgy esett, hogy lévén én még gyomorkímélő üzemmódban leledzettem, hát az asztalon levő grissini olyan 65%-át én pusztítottam el. Én, aki eddig még csak köszönő viszonyban sem voltam ezzel az enni-, nassolnivalóval. S akkor megérett bennem, hogy ma márpedig ezt mi is elkészítjük a lányokkal. Hát jelentem, annyira "rossz" volt, hogy alig tudtam az utolsó adagot egy fénykép erejéig elkobozni.
A recepten egyedül annyit módosítottam, hogy sajnáltam az olívaolajat a tésztába, így a gyakrabban használt napraforgóolaj került bele.
Hozzávalók:
- 170 ml langyos víz
- 2 kk olaj
- 1 kk méz
- 150 gr sütőtök megsütve és villával megtördelve
- 500 gr liszt
- 12 gr élesztő
- 2 kk só
Köszi Garffyka.
2 megjegyzés:
Finom biztos!Mennyi mindent lehet készíteni sütőtökből....
Csatlakozom Ottishoz! Ötletes és gondolom nagyon fincsi! Mentem is gyorsan! :)))
Megjegyzés küldése