Oldalak

2011. 08. 08.

Mici, miccs, mititei vagy ahogy akarjátok

Szombaton villámlátogatást tettünk Csíkszeredában, többek közt szétnéztünk a Pityókafesztiválon is. Hát majd máskor másképp szervezzük a dolgokat, igazán nem jött ki jól, hogy villámlátogatásunk csak szétnézésben merült ki (jó-jó, legalább megismerkedhettem személyesen az Erdélyi Konyhás lányokkal, akik ott voltak: Ottis, Sedith, Edó, Jutka és Zsozso, a Corvin kiadó igazgatójával - Varga Károllyal,  valamint most a Hargita Népe napilap égisze alatt versenyző Alízzal is). Jobb lett volna akár résztvevőként, de nézőként is a díjazást is élőben átélni. Ezúton is gratulálok az említett két csapatnak az elért szenzációs eredményeikért.
No de nekünk a szüleimnél be volt tervezve egy újabb adag padlizsán sütése (73 kg, amiből 45 maradt a szüleimnek, a többi hazajött, beült a fagyasztóba, s várja a zakuszkába fulladását), amit mégiscsak napvilág kellett nyélbeütni. 

Így aztán ha már sütkérezés volt előirányozva, hát vásároltunk nyakaskarajt meg miccset. Ez utóbbit bár ne tettük volna. Van nekünk ugyanis vágóhidas ismerősünk, akitől a miccshúst szoktuk venni, így tudjuk mi a minőség. Amit Csíkszeredában vettünk, az maga a szemét, kritikán aluli minőség. Nem vagyok én sem pro sem kontra a reklámokért, így most nem is írom ki az üzlet nevét (aki Csíkban jártas annak bizonyára sokatmondó lenne a név). Leírom ellenben azt, hogy a kis kolbászkák egyáltalán nem az elvárásnak megfelelően viselkedtek sütéskor. Felfúvódtak mint valami lufik, semmi zsír nem csöpögött ki belőlük, majd tűzről levéve, teljesen összeestek. Tányérba téve egyszerűen nem lehetett vágni (még az Édesapám rettenetesen éles kései sem vitték), ha sikerült is elnyiszitálni, egyszerűen fullasztó volt, érzésre mintha valami rágógumit akarnék lenyelni.
Így nézett ki:

Ugye csöppet sem guszta?
Azt már tudom, hogy az illető húsüzletből soha többet miccset. Szerencse a karajjal. Másképp éhen maradtunk volna.

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nem semmik voltatok megint,ennyi padlizsánt te jó ég:-)Nekünk a kertben még csak nagyon picikék:-)A Pityókafeztivál nagyon jó lehetett,még nézelődőként is:-)Ottiszék meg is nyerték a versenyt,ezúton is gratulálok nekik!Hát a kolbász tényleg nem a leggusztább,de sajnos itt is jártunk már így nem mindig,olyan szép,meg finom belül,mint amit kifelé mutat.

Mézeskalács írta...

Hát ez tényleg elég gusztustalanul néz ki:(

Petra írta...

Meg is értem, hogy ott többet soha. Ócska.
A padlizsánt feldolgozni, jó nagy munka lehetett, le a kalappal. :)))

Bianka írta...

Nagyon jó programok és a padlizsán... :)

LILY írta...

Nem bánnám, ha láthatnám a zakuszka receptjét is Kiss módra. Én már számtalan félét ettem, mindegyik másmilyen volt.