Oldalak

2011. 10. 17.

Berbécscomb színes szósszal...avagy Oldalborda a konyhában, kenyér világnapja

Tegnapi nap Oldalbordáé volt. Reggelit is ő tette az aszatlra, igaz ahhoz ő vásárolt egy kis, magyar hentesüzletben. Volt a tálon disznófősajt, véres hurka, füstölt juhhús, kolbász és mlekdamer sajt. Ím: 
Érdekességképp: Oldalborda megállapítása szerint a füstölt juhhúshoz nagyon passzolt az elfogyasztott bazsalikom dekoráció.
Ebédre (kissé estebéd lett belőle) nem cáfolta meg önmagát, kaptuk az újabb husis finomságot.Nem csinált belőle nagy ügyet, látható mi került a tepsibe:
sok hagyma, némi paprika, egy birskörte, pár kocka sütőtök. Sózás-borsozás. A tepsi alá a sütőbe került egy kis tálba víz, így gőzben sültek a tepsiben a dolgok.
Mikor a zöldségek megpuhultak, kiszedte, hagyta hűlni, majd turmixgéppel pépesítette (a tepsiből az összes levet letöltötte ehhez).
Egy üveg paradicsomléből jó híg szószt készített (kevés olaj, liszt, paradicsomlé és 2 szál zellerzöld), összekeverte a zöldségpürével. Utófűszerezés (só, bors...asszem ennyi).
Naturkrumplival tálalta. Kicsilány szószt nem kért (felmerült a kérdés, hogy ő is kigyógyul-e majd ebből mint az anyja), máskülönben kiürült tányérok jelezték a felszolgált étel minőségét.
Megállapítottuk, hogy most, míg Kicsilány alig eszik valamit (nem lehet míg a világ s két nap fotoszintézissel élni), Kiffiú is még kicsi....elég volt ez a comb. De ha a gyerek (ugye Székelyföldön gyermek számba csak a fiú ment régen, a "többi" az csak leánka) megnő, szépen a fenti fotón látható mennyiséget maga elé veszi, s egymagában eltűnteti.
Sebaj, majd 2-3 combot sütünk egyszerre. S hozzá megtartjuk Oldalbordát a konyhába.

Közben azért én is csináltam valamit: sütöttem egy kenyérkét, ha már a kenyér világnapja volt. (grahamos kenyér sikeredett).
A gyerkők meg apjukkal egy jót kézműveskedtek, a kertben termett dísztököket feláldozták a kreativitás oltárán.

5 megjegyzés:

Barbi konyhája írta...

Muszáj volt ilyen részletesen taglalnod, milyen konyhatündér az urad? ;D
Nálunk a konyha az asszony terepe, Apa még egy rántottát sem tud összedobni.
DE! Szuper bútorokat készít nekem, elektromos dolgokban is otthon van, és melózik reggeltől estig. Na, jó ez utóbbit más is megteszi. :))
Tök jó kis tökfigurák készültek, a tök guszta kenyér mögé! :)

trollanyu írta...

Nagyon ügyes a férjed, gratula:) Nálam nem sok recept fog megjelenni a páromtól. Maximum kávé, tea, ennyi az ő konyhai tudása. A tökfigurák nagyon mókásak:)

Blogkonyha írta...

Pulyka comb? Vagy valami más madár? Le a kalappal az urad előtt, hogy ilyen kreatív a konyhában. Én örülök, ha a hűtőben megtalálja a keresett dolgot, amihez adtam koordinátákat is. :o))) A kenyér világnapja felett, pedig jól elsiklottam...No, majd jövőre! A tököcskék aranyosak, az asztalod pedig tetszik! Ja, és a kenyér is tök jó!

Roza írta...

Főnyeremény egy ilyen oldalborda:)

Bianka írta...

Nyammi isteni