Tartom a sormintát. Jó? Mármint egy kalács, egy csírás leves. Utána volt kalács, jöjjön újból egy másik csírás leves. Aztán talán újból kalács? Na jó, több csírás levesem egyenlőre nincs a talonban, bár kalács még igen.
Említettem, hogy a borsócsírák egy része rendes csíra formátumban végezte. Hát erről volt szó. Amihez adva volt a kamrámban már elég régről egy zacskó száraz zöldborsó. Meg adva volt mirelit is (na persze a konzerv is kb. ugyanaz). Hát gondoltam összeházasítom ezt a hármast (na jó, tudom, ez már többnejűség, de ne legyünk szőrszálhasogatók). Ez lett belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz zöldborsó,
- 25 dkg mirelit zöldborsó,
- 2 marék zöldborsó csíra,
- só, ételízesítő
A száraz zöldborsót sós vízben főni tesszük. Mikor a borsószemek megpuhultak, a tüzet lezárjuk, hagyjuk kissé hűlni. Botmixerrel pürésítjük, majd beletesszük a mirelit zöldborsót, újból főni tesszük, vízzel beállítjuk a sűrűségét. Az utolsó 5 percben beledobjuk a borsócsírákat (a hüvelyesek csíráit ajonlott hőkezelni fogyasztás előtt), ételízesítőt és sót adunk még hozzá.
Nekem nagyon ízlett ez a leves, középső csajomnak szintén. Nagyjából mi kanalaztuk be az egészet, a többiek valami Oldalborda féle levesből pusztítottak (ha jól emlékszem a zöldbabot variálta meg jó alaposan)
4 megjegyzés:
Ez érdekes. Borsó levest már sokfélét ettem, de így még nem. Nagyon tartalmas és laktató lehet. Ez már szinte főzelék.
Biztosan nagyon finom! Imádok a borsót :)
Szuper! Na és hol van a következő kalács? :)
Ma este lesz akkor.
Pedig gondoltam inkább kézműveskedjünk. De akkor majd kalács után.
Megjegyzés küldése