Csíráztattam ezt-azt. Többek közt borsót is. Egy részét szépen felhasználtam egy háromszoros zöldborsólevesbe, de a többit sikerült túlnövesszem a csíra státuson. Szépen nőttek felfele, én pedig gondolkoztam, hogy vajon mit is fogok velük kezdeni. Egy hírtelen ötlettől vezérelve Oldalborda javasolta, hogy csináljak kukoricalevest, s tegyem abba. Hát húztam az orrom, de további 4-5 nap múlva kiviteleztem. Hú, hogy az milyen király dolog volt....javaslom a csírák túlnövesztését.
Hozzávalók:
- 1 doboz kukoricakonzerv,
- 3 evőkanál olaj, 1
- csapott evőkanál liszt,
- 2 marok zöldborsó hajtás
- 3 evőkanál rizs,
- 1 dl tejszín,
- só.
A kukoricakonzervről a levet lecsorgatjuk, forró olajon kicsit megfuttatjuk, majd megszórjuk a liszttel. Elkavarjuk, felöntjük vízzel. Beletesszük a rizset, sózzuk, lefödve főzzük míg a rizs elkészül. Beletesszük a tejszínt, valamint az apróra vágott zöldborsó hajtásokat.
5 megjegyzés:
Hát nekem nagyon tetszik, tuti egészséges is:) Nekem most zsályacsírám van, a szendvicsekbe a vajra tettem rá, rá a szalámi, sajt uborka, talán így megeszik majd:)
Szia!
Szeretnélek játékra hívni a Kutya és Konyha blog írójához.
Folytatódik az Online Vacsoracsata 2. fordulója.
http://kutyaeskonyha.blogspot.com/2012/03/jatek-az-izekkel.html
Finom, különleges lehet, jól néz ki a képen!
Tök jó a kép! Egyszerű és nagyszerű! Kukorica levest nem főztem még... Jól néz ki!
Tuti finom volt így csírákkal. Jut eszembe nekem is van a hűtőben csírám :) Nehogy még jobban elfeledkezzek róluk...
Megjegyzés küldése