Oldalak

2012. 05. 03.

Uborkás joghurtturmix

Laptopom megérett egy alapos megpiszkátorkodásra. A napokban mentettem róla ami menthető, hát jó kis meló volt. Aztán ma végre sikerült beutalnom a kórházba. Nem tudom, hogy mikor sikerül megkapja a számára tökéletes kezelést, remélem nem tart soká. Számomra elég kizökkentő a normál menetemből a saját gép hiánya, képeket most máshova kell menteni, a magyar karaktereket is most tettem fel erre a gépre, ami Oldalborda tulajdonát képviseli. A sok dumának vessek véget, arról akartam itt regélni, hogy előkerült egy csomó régi, blogon nem megosztott receptem. Most szép lassan pótolom a régi kieséseket. Elsőnek kaptok egy kis itókát, talán jól is jön a tavasz helyett nyakunkba szakadt nyári hőségben.



Hozzávalók személyenként: 
  • 1 ek búzacsíra pehely, 
  • 4 szál petrezselyemzöld, 
  • 4 szál zöldkapor, 
  • ¼ kígyóuborka, 
  • 2 dl natúr joghurt, 
  • 1 dl ásványvíz, 
  • ½ gerezd fokhagyma, 
 A petrezselyemzöldet és a kaprot megmossuk, megszárítjuk. A megmosott megtisztított uborkát a zöldfűszerekkel valamint a fokhagymával turmixgépben pürésítjük. Lassan hozzáadjuk a joghurtot és az ásványvizet. Sóval ízesítjük, végül megszórjuk a szárazon, zsiradék hozzáadása nélkül megpirított búzacsíra pehellyel. Egészséges, hűs ital a nyári melegben.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Ilyen melegben, mint ami most nálunk van, biztosan jól esne :)

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.