Oldalak

2012. 08. 10.

Csokis keksz

Hozzávalók:
  • 45 dkg liszt, 
  • 20 dkg vaj, 
  • 10 dkg zsír, 
  • 15 dkg cukor, 
  • 2 tojássárga, 
  • 2 evőkanál tejföl, 
  • 1 tasak vaníliás cukor, 
  • csipet só.
 
 
A vajat, zsírt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölet. Gyorsan dolgozzunk, ne gyúrjuk sokáig, a kézmeleg nem tesz jót a tésztának. Egy órát hűtőszekrényben pihentetjük, majd fél centisre kinyújtjuk, kiszaggatjuk, középmeleg sütőben megsütjük. Akkor van kész, ha épp kezdene rózsaszínesedni. Olvasztott csokoládéba márthatjuk egyes darabjainkat.

2 megjegyzés:

Kati írta...

De szépek, ez nekem is kell:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon szép virágok! :o) Sütés után ropogós és másnapra pedig megpuhulós ez a keksz?