Oldalak

2012. 08. 08.

Disznóhere pörkölt

Hozzávalók: 
  • 1 kg disznóhere, 
  • 2 közepes méretű hagyma, 
  • 3-4 evőkanál olaj, 
  • 1 nyél szárzeller, 
  • 2 teáskanál paprikakrém,
  •  só, 
  • bors, 
  • őrölt kömény.


A hagymát megpucoljuk, laskára vágjuk, az olajon megdinszteljük. A disznóheréket megmossuk, kettévágjuk majd a dinsztelt hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk, alaposan megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paprikakrémet. Kevés vízzel felöntjük és jó puhára pároljuk. Időközben ha szükséges, még kevés vizet önthetünk alá. Petrezselymes párolt krumplival kínáljuk.

13 megjegyzés:

martinelli írta...

Nálunk ez nagy sláger volt régebb, nagyon szeretjük. A tiéd nagyon jól néz ki.

Kati írta...

A környezetemben sokan nem eszik az ilyesmit, de én nagyon szeretem, valamikor régebb pörköltként is ettem, mostanában nem. Lehet üzletben is kapni?

4Gyerek írta...

Selgrosban többször is ki lehet fogni és eszmmletlenül jó árban.
mi ngyon szeretjük.

Aleda írta...

Nem ettem még, de megkóstolnám :)

Tünde Kiss írta...

Szia! Mostanában készülök először disznóhere pörköltet készíteni ezért jól fogna ha tudnám, hogy hosszasan kell-e főjön, például egy disznóhúspörkölthöz képest vagy hamarabb puhul.Előre is kösz a választ.T.

4Gyerek írta...

Kedves Tünde!
Először is attól függ, hogy a külső hártyát lehúzod-e. Ha nem, akkor az igencsak nehezen puhul, de nem lehetetlen.
Ha lehúztad, akkor pikk-pakk megpuhul, hamarabb mint a síma pörkölt.

Névtelen írta...

Szia! Mostanában készülök először disznóhere pörköltet készíteni ezért jól fogna ha tudnám, hogy egy disznóhúspörkölthöz képest többet kell-e főzni vagy hamarabb puhul mint a hús. Köszi előre is a választ, T.

Tünde Kiss írta...

Jujj, most látom, hogy már válaszoltál is:) A képeden azt látom, hogy a hártyája rajta van és ahogy a szervet szemléltem nem úgy tünt, hogy azt könnyen le lehetne hántani róla, hmmm. Szóval hónap mindenképp herepörkölt kísérlet lesz nálam.

Tünde Kiss írta...

Jujj, most látom, hogy már válaszoltál is:) A képeden azt látom, hogy a hártyája rajta van és ahogy a szervet szemléltem nem úgy tünt, hogy azt könnyen le lehetne hántani róla, hmmm. Szóval hónap mindenképp herepörkölt kísérlet lesz nálam.

4Gyerek írta...

Igen, ezen valóban rajtamaradt. De csak Oldalborda kedvéért, kikönyörögte, hogy most maradjon.
Nem oly ördöngösség lehúzni, az egyik végén picit bevágod, s egy éles kés segítségével picit megpiszkálod, majd lehúzod mint egy hártyát. Csak fel kell piszkálni, onnan már sima ügy.
Remélem sikerrel jársz.

Szabolcs Pintér írta...

ezt komolyan megeszi valaki????

Szabolcs Pintér írta...

Ezt komolyan megeszi valaki??? Mármint ha nincs háború, vagy iszonyatos nagy ínség...

4Gyerek írta...

Képzeld, van aki megeszi.
Személy szerint ki nem állhatom az olajbogyót. Akkor arra ugyanezt a kérdéssort kellene feltennem? Hogy azt komolyan megeszi valaki?

Ízlések meg pofonok, én sem botránkoznék meg azon, hogy mit eszel, kérlek te se fikázd más kajáját.
Köszönöm.