Oldalak

2012. 08. 08.

Disznóhere pörkölt

Hozzávalók: 
  • 1 kg disznóhere, 
  • 2 közepes méretű hagyma, 
  • 3-4 evőkanál olaj, 
  • 1 nyél szárzeller, 
  • 2 teáskanál paprikakrém,
  •  só, 
  • bors, 
  • őrölt kömény.


A hagymát megpucoljuk, laskára vágjuk, az olajon megdinszteljük. A disznóheréket megmossuk, kettévágjuk majd a dinsztelt hagymára tesszük. Sózzuk, borsozzuk, alaposan megszórjuk őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paprikakrémet. Kevés vízzel felöntjük és jó puhára pároljuk. Időközben ha szükséges, még kevés vizet önthetünk alá. Petrezselymes párolt krumplival kínáljuk.

16 megjegyzés:

martinelli írta...

Nálunk ez nagy sláger volt régebb, nagyon szeretjük. A tiéd nagyon jól néz ki.

Kati írta...

A környezetemben sokan nem eszik az ilyesmit, de én nagyon szeretem, valamikor régebb pörköltként is ettem, mostanában nem. Lehet üzletben is kapni?

4Gyerek írta...

Selgrosban többször is ki lehet fogni és eszmmletlenül jó árban.
mi ngyon szeretjük.

Adél írta...

Nem ettem még, de megkóstolnám :)

Unknown írta...

Szia! Mostanában készülök először disznóhere pörköltet készíteni ezért jól fogna ha tudnám, hogy hosszasan kell-e főjön, például egy disznóhúspörkölthöz képest vagy hamarabb puhul.Előre is kösz a választ.T.

4Gyerek írta...

Kedves Tünde!
Először is attól függ, hogy a külső hártyát lehúzod-e. Ha nem, akkor az igencsak nehezen puhul, de nem lehetetlen.
Ha lehúztad, akkor pikk-pakk megpuhul, hamarabb mint a síma pörkölt.

Névtelen írta...

Szia! Mostanában készülök először disznóhere pörköltet készíteni ezért jól fogna ha tudnám, hogy egy disznóhúspörkölthöz képest többet kell-e főzni vagy hamarabb puhul mint a hús. Köszi előre is a választ, T.

Unknown írta...

Jujj, most látom, hogy már válaszoltál is:) A képeden azt látom, hogy a hártyája rajta van és ahogy a szervet szemléltem nem úgy tünt, hogy azt könnyen le lehetne hántani róla, hmmm. Szóval hónap mindenképp herepörkölt kísérlet lesz nálam.

Unknown írta...

Jujj, most látom, hogy már válaszoltál is:) A képeden azt látom, hogy a hártyája rajta van és ahogy a szervet szemléltem nem úgy tünt, hogy azt könnyen le lehetne hántani róla, hmmm. Szóval hónap mindenképp herepörkölt kísérlet lesz nálam.

4Gyerek írta...

Igen, ezen valóban rajtamaradt. De csak Oldalborda kedvéért, kikönyörögte, hogy most maradjon.
Nem oly ördöngösség lehúzni, az egyik végén picit bevágod, s egy éles kés segítségével picit megpiszkálod, majd lehúzod mint egy hártyát. Csak fel kell piszkálni, onnan már sima ügy.
Remélem sikerrel jársz.

Unknown írta...

ezt komolyan megeszi valaki????

Unknown írta...

Ezt komolyan megeszi valaki??? Mármint ha nincs háború, vagy iszonyatos nagy ínség...

4Gyerek írta...

Képzeld, van aki megeszi.
Személy szerint ki nem állhatom az olajbogyót. Akkor arra ugyanezt a kérdéssort kellene feltennem? Hogy azt komolyan megeszi valaki?

Ízlések meg pofonok, én sem botránkoznék meg azon, hogy mit eszel, kérlek te se fikázd más kajáját.
Köszönöm.

Unknown írta...

Ezt komolyan! Ez főzve van. Nyesen is megeszed, sonka, kolbász formában, csak azzal nem foglalkozol!

csakitenyeszete@gmail.com írta...

Helló
Mi nagyon sokat vágunk, herélünk. Nagyokat is.(1kg golyó) Mi megabáljuk, megpucoljuk és úgy megy pörköltnek.. Akik viszolyogtak is meg ették ;-)

Unknown írta...

Nem etem soha de most 1kg hozá jutotam ingyen és megfözöm a recept alapján, sok jó komentböl tanultam is. Köszönöm