Oldalak

2012. 08. 06.

Nokedlis zöldbableves

Hozzávalók: 
  • ½ kg zöldbab, 
  • 1 szál zellerzöld, 
  • 2 szál tárkony, 
  • 1 kis hagyma, 
  • 1 teáskanál vegeta, 
  • só; 
a habaráshoz: 
  • 2 dl tejföl, 
  • 1 evőkanál liszt; 
a nokedlihez: 
  • 1 tojás, 
  • 2 tetejes evőkanál liszt.



A zöldbabot megmossuk, megtakarítjuk, apró falatokra tördeljük. Vízbe tesszük főni, amibe beletesszük a hagymát, zellerzöldet. Vegetával, sóval ízesítjük. A habaráshoz a lisztet elkeverjük a tejfőllel, beleteszünk 1 merőkanál forró levest, majd ezt az elegyet öntjük a levesbe (másképp kicsapódhat a tejföl). A tárkonyleveleket leszedjük a szárról, kissé összevágjuk majd beletesszük a levesbe. A tojásból, lisztből nokedlitésztát keverünk, majd a fővő levesbe szaggatjuk. Tálalás előtt a hagymát és a zellerzöldet kivesszük.

Nincsenek megjegyzések: