Oldalak

2011. 07. 20.

Főtt hús vörösáfonya szósszal

Múlt hétre adódott egy jókora adag borjúhús. Bár tudom, hogy nem a legideálisabb húslevesnek, az is lett belőle. Főtt husi egy része meg emígyen végezte:


Itt most említést csak a vörösáfonya szószról tennék. Az sem egy ördöngös dolog, feltéve ha van vörösáfonya kompótunk készleten. Ha nem tévedek, akkor annak a receptjét megtalálhatjátok a dévai Corvin kiadó gondozásában megjelenő Erdékyi Konyha gasztromagazin csapatának időközönként megjelenő, legutolsó recepteskönyvében, ami talán nemsokára kapható is lesz. Hajnalka írt is erről.

Tehát egy 4 dl-es vörösáfonya kompótot botmixerrel pépesítünk, majd forrni tesszük. Egy bő dl tejszínben elkeverünk egy ek étkezési keményítőt, beleöntjük a gyümölcspépbe, megvárjuk míg újból felforr, ekkor le is zárhatjuk. 

Jelen esetben a főtt hús és a szósz mellé natúr krumplit tálaltam. 

Csak azt sajnálom, hogy a tíz napos túránk alatt fönt a havason még igencsak virágzás alatt voltak a kis vörösáfonya tövek, pedig nagyon tele bírtam volna szedni a tarsolyomat.


3 megjegyzés:

trollanyu írta...

Szia, egyszerű és mégis nagyon fincsi étel:) Nálunk Norvégiában most kezd érni a vörösáfonya, alig várom én is:) Ma vettem az Ikeában svéd vörösáfonya lekvárt, azzal is finom szószt lehet késziteni:)

Csilla írta...

Szia!
Nézz be hozzám kérlek, egy díjat szeretnék adni! :)

Bianka írta...

Még nem ettem ilyen szószt. Szívesen kipróbálnám