Múlt hétre adódott egy jókora adag borjúhús. Bár tudom, hogy nem a legideálisabb húslevesnek, az is lett belőle. Főtt husi egy része meg emígyen végezte:
Itt most említést csak a vörösáfonya szószról tennék. Az sem egy ördöngös dolog, feltéve ha van vörösáfonya kompótunk készleten. Ha nem tévedek, akkor annak a receptjét megtalálhatjátok a dévai Corvin kiadó gondozásában megjelenő Erdékyi Konyha gasztromagazin csapatának időközönként megjelenő, legutolsó recepteskönyvében, ami talán nemsokára kapható is lesz. Hajnalka írt is erről.
Tehát egy 4 dl-es vörösáfonya kompótot botmixerrel pépesítünk, majd forrni tesszük. Egy bő dl tejszínben elkeverünk egy ek étkezési keményítőt, beleöntjük a gyümölcspépbe, megvárjuk míg újból felforr, ekkor le is zárhatjuk.
Jelen esetben a főtt hús és a szósz mellé natúr krumplit tálaltam.
Csak azt sajnálom, hogy a tíz napos túránk alatt fönt a havason még igencsak virágzás alatt voltak a kis vörösáfonya tövek, pedig nagyon tele bírtam volna szedni a tarsolyomat.
3 megjegyzés:
Szia, egyszerű és mégis nagyon fincsi étel:) Nálunk Norvégiában most kezd érni a vörösáfonya, alig várom én is:) Ma vettem az Ikeában svéd vörösáfonya lekvárt, azzal is finom szószt lehet késziteni:)
Szia!
Nézz be hozzám kérlek, egy díjat szeretnék adni! :)
Még nem ettem ilyen szószt. Szívesen kipróbálnám
Megjegyzés küldése