Fotóim közt készítettem egy külön kategóriát amiben a kajásak vannak. Azon belül egy másik csoportba várakoznak azon fotók, amik elkészültek ugyan, de várják jobb sorsukat, hogy fel is kerüljenek a blogra. Ma egyet áthúzok onnan, apadjon a számuk.
Ezt a kaját már több mint egy hónapja ettük, a története pedig Alíznál kezdődik, ugyanis az egyik fotójáról első ránézésre más kaját feltételeztem. Végülis azt, amit én készítettem el. Az ötlet pedig sikeres kísérletnek számított, tolta befele mindenki a saját adagját. Sőt, volt bőven repetázó is.
Hozzávalók:
- 40 dkg bab
- 2 üveg gomba (ilyen)
- fél üveg paradicsomszósz
- 1 nagy fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors, babérlevél, oregano, kakukfű
- kevés olaj
A babot előző este beáztatjuk. Másnap némi sós vízben megfőzzük. A hagymát kockákra vágva kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A hagymákra borítjuk a gombákat (természetesen lehetne friss gombából is készíteni, akkor a gombát megmossuk, darabokra vágjuk és úgy tesszük a hagymára, lefödjük és megpároljuk). Kicsit összemelegítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd rátesszük a kifőtt babot (főzőlevet nem). A bab főzőlevével igazítunk az ételünk sűrűségén. Ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
5 megjegyzés:
Megcsináltad! Jujj, de jó! :))) Most aztán majd én is... :)))
Ez biztos nagyon fincsi,laktatos étel.
Szia Nézz be hozzám :))
Remekül fest, nagyon finom lehet
Ez nagyon jól hangzik, csak egy szélcsendes idő kell utána :):) júj ezt nem hagyhattam ki :))
Megjegyzés küldése