Oldalak

2011. 07. 20.

Paradicsomszószos gombás bab

Fotóim közt készítettem egy külön kategóriát amiben a kajásak vannak. Azon belül egy másik csoportba várakoznak azon fotók, amik elkészültek ugyan, de várják jobb sorsukat, hogy fel is kerüljenek a blogra. Ma egyet áthúzok onnan, apadjon a számuk.

Ezt a kaját már több mint egy hónapja ettük, a története pedig Alíznál kezdődik, ugyanis az egyik fotójáról első ránézésre más kaját feltételeztem. Végülis azt, amit én készítettem el. Az ötlet pedig sikeres kísérletnek számított, tolta befele mindenki a saját adagját. Sőt, volt bőven repetázó is.



Hozzávalók:
  • 40 dkg bab
  • 2 üveg gomba (ilyen)
  • fél üveg paradicsomszósz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, bors, babérlevél, oregano, kakukfű
  • kevés olaj
A babot előző este beáztatjuk. Másnap némi sós vízben megfőzzük. A hagymát kockákra vágva kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A hagymákra borítjuk a gombákat (természetesen lehetne friss gombából is készíteni, akkor a gombát megmossuk, darabokra vágjuk és úgy tesszük a hagymára, lefödjük és megpároljuk). Kicsit összemelegítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt, majd rátesszük a kifőtt babot (főzőlevet nem). A bab főzőlevével igazítunk az ételünk sűrűségén. Ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.

5 megjegyzés:

Alíz írta...

Megcsináltad! Jujj, de jó! :))) Most aztán majd én is... :)))

Adél írta...

Ez biztos nagyon fincsi,laktatos étel.

Klaudia írta...

Szia Nézz be hozzám :))

Bianka írta...

Remekül fest, nagyon finom lehet

Viki írta...

Ez nagyon jól hangzik, csak egy szélcsendes idő kell utána :):) júj ezt nem hagyhattam ki :))