Ismeritek a Bálint Ágnes könyvét, melynek címe "Frakk és a foci"? Na abban volt egy rész, mikor be kellene bizonyítani, hogy Frakk igenis nem zabál fel mindent. Ekkor a macskák lépnek akcióba, készítenek is valamit, amihez egérszagú lisztet (azt hiszem) használnak. Frakk meg csak megszagolja, s kijelenti, ő abból nem eszik. Mert amit a macsekok tálaltak, az egér pongyolában. Hát nekem azóta (igencsak sok éve már annak) tetszik ez a pongyolás kifejezés. No, de nálunk nem egér volt, hanem virslik kerültek pongyolába.
Hozzávalók:
- virsli
- vajas, leveles tészta
- 1 tojássárga
- 2-3 ek tej
- magok a szóráshoz (fehér + fekete szezám, len, napraforgó, tök, stb)
Sajna amint a sütőből kivettem, azon nyomban szublimált, esélytelen volt a fényképezés.
Ellenben van egy ide találó kérdésem azokhoz akik már készítettek ilyent: nálatok is megtörténik, hogy a virslik bizony kihasadnak a bundában?
10 megjegyzés:
Ezt is rég készülök csinálni,de megmondom őszintén,azt tartott vissza,hogy félten,nem tud felnőni a vajastészta a virsli súlyától.
Nagyon jó ötlet. A gyerekeknek biztos bejött :)
a tésztával nem volt gond. az egyes kirepedt virslikkel nem bírtam kiegyezni.
Csináltam már én is ilyet, csak elkövettem azt a hibát, hogy a tésztát lekentem pizzaszósszal, na úgy eláztatta, hogy a tésztából egy nyeletet nem ettünk, maradt a snassz virsli-kenyér vacsora. Lehet hülye kérdés, de megfőzted a virslit előtte?
én nem főztem meg, gondolván majd úgy is kap elég hőfokot a sütőben.
meg kellett volna?
(mondjuk ezen azóta is gondolkodom)
Ezt én is nagyon szeretem. :))
Nagyon guszta!
Én meg szoktam főzni előtte a virslit. A széthasadás a virsli fajtájától függ. Éppen legutóbb jártam úgy,hogy két különböző fajta virsliből készült,az egyik széthasadt,a másik nem.
Ez az én tapasztalatom.
Szerintem ez a "túlsüléstől" lehet, de csak tipp. Egyszer(többször:$) főztem már szét virslit, amikor olvastam a gáztűzhely mellett... (vagy húsz darabot...hogy édesanyám milyen hálás volt érte..)
A "mai" virslik meg vannak főzve, csak melegíteni kell. Nálunk a melóhelyen a rendszergizda rendszeresen mikróban melegített virslit ebédelt. Én is próbáltam. Fölösleges főzni, tényleg elég melegíteni. Ha túlmelegíted, széthasad. De hogy lehetne azt elérni, hogy a sütőben ne hasadjon szét? No, ezt nem tudnám megmondani... De mi lenne, ha eleve bevagdosnád (vagy megszurkálnád) a virsliket, és úgy tekernéd be? Hmm...
Megjegyzés küldése