Oldalak

2011. 07. 30.

Meggyes pite

Hát igen, idén a meggyszezonnak már annyi. Ez a fotó is már másfél hónapja várja jobb sorsra fordulását.
Szóval ő a meggyes pite:





Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj v. margarin
  • 3 tojás
  • mk. sütőpor
  • tk citromlé
  • magvalt meggy
  • porcukor a süti tetejének a megszórásához
A vajat, cukrot, tojássárgákat habosra kavarjuk. Beleszórjuk a sütőport, amire rácsöpögtetjük a citromlevet, s a sütőpor felhabzik. Felváltva apránként hozzákeverjük a lisztet és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük a masszát, tetejét teleszórjuk meggyel, s megsütjük.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jó fotó

Sziluett írta...

Nagyon guszta, kár hogy a meggy nem érik egész évben...

Okki írta...

Egy nagy kedvencünk! :)

Nézz be hozzám, van egy kis meglepetésem :)

Petra írta...

Egyetértek Sziluett-tel. A fagyasztott, vagy a befőtt nem olyan. Viszont a pitéd nagyon guszta lett, jól esne most :)

Ottis írta...

Guszta nagyon, szép a fotó!

Viki írta...

Majd igyekszem kidolgozni egy olyan meggyfatipust, amely egész évben virágzik és gyümölcsöt hoz :) Isteni a pitéd, na és a fotó ? !! Én nem is tudom miért nem sütök pitéket ?! Bele kellene vágni.