Hozzávalók:
- marhahús szeletek
- hagyma
- olaj
- só, bors
- liszt
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Egy kukta (én abban szoktam) aljába olajat forrósítunk, s mindenik szelet mindkét oldalát kissé elősütjük. Miután azzal elkészültünk, a szeleteket félretesszük, a kuktában a kockákra vágott hagymát (mi jóóóó hagymásan szeretjük, 2 kiló húshoz símán 4 óriás fej hagymát használok) megpároljuk. Ha megvan, akkor a szeleteket visszahelyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy a husikat épp ellepje, s csendes tűzön főni tesszük. Időnként megnézzük, nehogy a víz elfőjjön, s a hagyma, husi odakapjon, avagy a husi szétfőjjön.
Krumplipürével is finom, de jelen esetben zöldséges rizs volt a körítés.
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem én is!
Nagyon szeretem!
Vén marháé :-DD Mármint a husi :-)))
Egyébiránt meg imádom, és meg nem tudom mondani, mikor ettem ilyet. Szerintem még kamaszkoromban...
Megjegyzés küldése