Oldalak

2011. 08. 01.

Kolbászos lecsó

Úgy tűnik, hogy ezen a héten "takarításból" él a blogom. Ugyanis ez a kaja sem mostanság készült, ehhez még igencsak az üvegben eltett lecsóalapot használtam, amiben különböző paprikák vannak csak némi olajon megpárolva. De persze most már itt a lehetőség, akár friss paprikákból is elkészíthető ez a finomság.



Hozzávalók:
  • 2 db 8 dl-es üveg lecsóalap
  • 2 szál füstölt kolbász
  • reszelt sajt
  • 2 kisebb fej hagyma
A kolbászokat karikára vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk, a kiolvadó zsírban kevés hagymát dinsztelünk. A kolbászkarikákat összekeverjük a lecsóalappal és a dinsztelt hagymával. Egy tűzálló tálba tesszük, elsimítjuk. Tetejére reszlet sajtot szórunk, forró sütőbe toljuk. Akkor van kész, mikor a sajt szépen megsül a tetején. Most nekünk nem volt türelmünk megvárni, míg a sajt kicsit megpirul, de ez az élvezeti értékéből aligha vont le egy hangyányit.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj de ennék belőle

Ottis írta...

Finom lehet, kívánom is :)