Ezt is jó ideje ettük, ideje lenne ismételni. Egyedüli akadály, hogy folyamatosan felejtem el feltölteni az űrt amit a fenyőmag kifogyása okozott. Rettenetesen élvezték a magokat a gyerkők.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús,
- 2 tojás,
- 3 evőkanál zsemlemorzsa,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 3 evőkanál fenyőmag,
- kis csokor petrezselyemzöld,
- kávéskanál őrölt fahéj,
- kevés reszelt szerecsendió,
- só, bors,
- olaj a sütéshez.
A sertéshúst tálba tesszük, összekeverjük a tojásokkal, zsemlemorzsával, zúzott fokhagymával, fenyőmaggal, apróra vágott petrezselyemzölddel. A fűszerekkel ízesítjük. Gombócokat formálunk a masszából, amelyeket bő, forró olajban kisütünk.
Rizi-bizivel tálaljuk.
10 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik, még van is otthon ennyi fenyőmagom. Klassz recept, tetszik:) Valami kis szószt is el tudnékmellé képzelni, majd gondolkodom:)
Először elsőre olyan mint egy sima fasírt, de azért rájöttem hogy nem teljesen. Különös és finom lehet az íze!
különös is, finom is. ugrott a jónép a gombóckákra.
(Egy katalán cégnél dolgozom :-)) Ha már fenyőmag, lehet, hogy valami jó kis pestó is illene hozzá... Nagyon jó kis recept!
Nagyon jó recept, tetszik ez a husi!
Áááá, én már akkor felkaptam rá a fejem, amikor "javítottam".:D Csak még sosem láttam fenyőmagot a boltokban. Legalábbis múlt hétig nem, akkor viszont az ára riasztott el tőle.
Mindenesetre, egyszer csak elkészül! Ami késik, nem múlik!:)
A fahéj megbolondítja a húst az biztos. Fenyőmagot még nem vettem, biztos az is még dob rajta egyet!! Finom lehet...
Nagyon jól néznek ki a húsgombócaid! Én még soha nem ettem fenyőmagot, üzletben, piacon már láttam, de nálunk is csillagászati az ára.
Az tény, hogy nem egy olcsó mulatság. Egyszer megvettem egy kis tasakkal, aztán sokáig csak néztem, hogy azt a "kincset" majd hova használjam. Mikor meg elfogyott, akkor a boltban nem volt. Ők se hoznak folyamatosan, nem hétköznapi dolog, s itt a városban nincs akkora kereslet.
De rég ettem fenyőmagot..de fasírtot nem is olyan rég! :)
Megjegyzés küldése