Oldalak

2012. 03. 29.

Kreahúsvét 1

Ígéretemhez híven akkor most kreatívkodjunk a közelgő húsvétra.
kezdjük ugye azzal, hogy a sütikhez kell egy csomó tojás, a tojások ára pedig idéntől az egekben. Kinek van nagy kedve ilyenkor újítani ilyen irányban? Ha már pénzt adunk ki valamiért, legyen az tartós. Nyugodtabb szívvel adhatunk olyan alapanyagokat a gyerekeink kezébe, ha nem kell attól tartanunk, hogy most töri el, most ejti le. Meg ő sincs feszélyezve, hogy jajj, ha eltörik...!?
Tehát menjünk be egy kreatív hobbiboltba, aztán csapjunk le bármire amit hasznosíthatónak tartunk. Na jó, vigyázat, erősen megcsappan a pénztárcánk, bankkártyánk a fizetés után.

Elsőnek bemutatom a hungarocell meg a műanyag tojások hogyan dekorálódtak nálunk. Volt ami hurkapálcán végezte, de akadt olyan is ami felakasztós lett.



Hozzávalók:
  • műanyag és hungarocell tojások (ha lehet, több színben), 
  • mozgó szemek, 
  • színes zseníliadrót, 
  • keskeny (5-7 mm) színes szalagok, 
  • színes dekorgumi, 
  • színes filcek,  
  •  spárga, 
  • ragasztópisztoly


Elkészítés: a tojások tetejére lyukat fúrunk, szalagokból akasztót vágunk, ragasztópisztoly segítségével rögzítjük. Nyuszifejhez mozgó szemeket ragasztunk, bajusznak, fülnek zseníliadrótot használunk, orrot-szájat dekorgumiból vagy filcból vágunk. A vakondhoz a tojást befestjük feketére. A bajuszot fehér spárgából, az orrát fekete dekorgumiból, a szemeket fehér filcből, lábait sárga filcből vágjuk. Tojásokat színes szalagokkal vagy zseníliadróttal is díszíthetjük, ragasztópisztollyal rögzítve a színeket.
Vázába is tehetünk virágok helyett díszeket. A lógatható díszektől annyiban különböznek, hogy ezeknél a tojások aljára szúrjuk a lyukat, hurkapálcát dugunk bele.
Tanács: a hungarocell nem festhető vízfestékkel (oké, a műanyag tojás sem). Használjunk akrilfestéket, vagy színes markert.

7 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon aranyosak, további kellemes előkészületeket!

Panna írta...

Jópofák lettek! :)

Teuvo Vehkalahti írta...

Teuvo Kuvat- Teuvo Images Finland visited this blog. Come and visit my blog . You should also tell your friends to my blog Teuvo Vehkalahti Finland

Éva írta...

Nagyon ötletes , jól néznek ki! Gondolom a gyerkőcök is segítkeztek?

trollanyu írta...

Nagyon jó fejek ezek a tojások:) A gyerekek nagyon szeretik az ilyen kreatívkodást:)

Viki írta...

Bár csak látnám, amit kellene :( De ismerve Téged biztos vagyok benne, hogy csodákat alkottál. Azért nagyítóval egy-két dolgot megkuksiztam.

Kukkants be hozzám légyszi, vár egy meglepi.

Adél írta...

Nagyon szép!!Úgy szeretem az ilyen tojásos ágakat:)