Oldalak

2012. 03. 12.

Zakuszkás tészta

Említettem 2 bejegyzéssel korábban, hogy a zakuszkás tészta nevű kajában én is régóta gondolkodom. Mert ugye ott van az a csomó zakuszka, ami tavaly került üvegekbe (meg némi a fagyasztóba). Végezték már kelt tésztában, zakuszkás rúdban, elméletice magamnak megígértem, hogy pizzára is kerül, de most már abszolválva a főtt tésztával fogyasztás. Tegnap mikor lazán benyomtam, hogy ez lesz a menü egyik pontja, hát elég szkeptikus reakció övezte. No, de míg nem kóstoljuk, nem ítélkezünk. Persze kikötés is érkezett mellé, nevezetesen Oldalborda azt mondta, hogy ő márpedig kis szalonnapörcökkel kéri. Punk-tum. Hát oké, ezen nem múljon, kimentem a konyhába, s megcsináltam.
Levesnek halleves volt, Kicsilány miután szombaton jól beevett abból (2x kért!!!), tegnap csak a betétet, azaz a tésztát kérte. Most is 2x. Aztán a második fogásból ismét csak a tésztát kérte. Szalonnapörccel. Mert ő szalonnát, tepertőt mármikor.



Recept? Hát igazából nincs is. Tésztát kifőzzük, zakuszkát kanalazunk rá (én most azt is felmelegítettem...fagyasztóból kiolvasztott jutott osztályrészül), igazi csípős juhtúrót morzsolunk rá, majd megszórjuk szalonnapörccel. Ja, miután jóízűen elfogyasztjuk, jöhet a felismerés: ilyent még enni kell!

6 megjegyzés:

Adél írta...

Kérem,én ezt még ma meg fogom kóstolni, ugyanis tészta lesz az ebédhez sajttal de én bizony megbolondítom a zakuszkával. Nagyon guszta!!!

4Gyerek írta...

ááá, gondolom jó kis olvadékony sajt milyen szuper tud lenni ahogy ráolvad a meleg alkotórészekre.

Kati írta...

Örvendek, hogy ilyen szép karriert futott be a zakuszkás tészta, tőlem indult útnak. Nálam is szkeptikus volt a fogadtatás, de aztán a kóstolás után elsöprő győzelmet aratott, azóta már sokszor készítettem, Páromnak természetesen szalonnapörccel:)

HajniZoli írta...

Jó ötlet így hasznosítani a zakuszka maradékot. Biztosan finom. Legközelebb kipróbálom.

Blogkonyha írta...

Nem ettem még zakuszkát, de szívesen megkóstolnám. Természetesen jó sok szalonna pörccel....:o)) Szalonnapörc...olyan mókás név!

Panna írta...

Nálam már került pizzára :) Tésztával viszont még elfelejtettem kipróbálni :)