Oldalak

2012. 05. 08.

Rablóhús - OVCS 2

Miután a levesünket elfogyasztottuk, következzen a vacsoracsatás főétel. Hisz a parázs a kerti grillen már igencsak pirosson ízzik. Ezért javaslom, hogy minden vendégem kapjon el annyi grilnyársat amennyit szeretne, aztán startoljon rá a tűzhely melletti beton munkalapra helyezett alapanyagos tálakra. Szúrkálja fel ami szemnek-szájnak megfelel, s nosza mehet is a grillrácsra. Ha akarják forgathatják maguknak, ellenkező esetben természetesen házigazdaként nekünk ez kötelességünk, ti csak foglaljatok helyet, s válasszatok az itókák közül. Egy kis long drink jól esne? Nemsoká hozom. De ha csak síma alkoholmntesre vágytok, akkor a lányok szívesen hoznak nektek a tavalyi szörpökből. Bodza, fenyő, feketeáfonya, akác, menta. Remélem idén hárs is lesz, előző két évben épp a virágzáskor nem voltunk itthon.
No, de térjünk csak rá  grillpálcákhoz. Meg a szúrkálandó alapanyagokhoz.



Hozzávalók: 
  • 1 kg hús (vegyesen csirke, birka, disznó, borjú), 
  • 3-4 kisebb hagyma, 
  • 1 kisebb ananász, 
  • 20 dkg szalonna, 
  • 1 cukkini, 
  • 1 kaliforniai paprika, 
  • 30 dkg gomba, 
  • grill pálcikák
A hozzávalókat a hagyma kivételével 3 centis kockákra, a hagymát karikára vágjuk. A húsokat szózuk, borsozzuk. Ízlés szerint mindenki maga állítsa össze a nyársot, tetszés szerint húzva a pálcára az alapanyagokat. Ízzó parázson, grillrácson szép pirosra sütjük. Salátát, mártogatóst kínálunk mellé.

A babáknak késes aprítóval pürésítenék a grillpálcákról lehúzgált finomságok közül némi szárnyas húst, ananászt, cukkinit. Mg egy pár darabocska paprika is mehet. Persze azért ha a darabkák széle netán megfeketedett volna a parázstól, azokat lenyisszantanám. Ráérnek ők még az ilyen ízekkel ismerettséget kötni. Mert valószínű az ígykapott pürénk túlzottan száraz lenne, hát kis almát tennék még az aprítóba, vagy ha van, akkor lehet utólag hígítani is frissen facsart sárgarépa levével.
babának lenni jó. Minden finomat megkapnak, s mégcsak a gillpálcákat sem kellett kezükbe vegyék.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta, a rablóhúst mi is nagyon szeretjük, de már rég ettünk, sajnos...