Oldalak

2012. 08. 11.

Kakascomb paprikás

Hozzávalók: 
  • 8 kakascomb, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 3 cikk fokhagyma, 
  • 1 késhegyni őrölt kömény, 
  • 1 nagy csipetnyi morzsolt majoranna, 
  • 2 teáskanál pirospaprika őrlemény, 
  • ½ dl olaj.


A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, s még rövid ideig kevergetjük. Beletesszük a megmosott combokat, sót, borsot teszünk bele, kevés vízet öntünk rá, lefedjük és addig főzzük míg a hús megpuhul. Ha szükséges, időnként a vizet pótoljuk. Ha a hús megpuhult,  a vizet elfőzzük, megszórjuk a paprikával, a köménnyel és beletesszük a majorannát is. Elkavarjuk, pici vizet öntünk még alá, és újból felforraljuk. Főtt tészta remekül illik mellé.

3 megjegyzés:

Kati írta...

De jó szaftos, nagyon tetszik:)

sedith írta...

Hé, te most nem nyaralsz? Ott is ilyen jókat főzöl? Vagy most örülsz, hoyg van időd posztolni a régóta várakozó recepteket?:)

4Gyerek írta...

Hé, te! ;-)
Nyaraltunk. Csak indulás előtt beütemezett bejegyzéseket nyomattam, láthattad is, semmi dumcsira nem futotta.
Ma meg beestünk a házba, s naná 100 kg paradicsomot is berántottunk magunkkal. Gondolhatod kb. mennyire vagyok használható. De reggelre ennek változnia kell.

Kati, köszi! Képzeld ma is kakast ettünk, de ezt már a mi háztájunkon érte a végzete.