Idén már ez is csak utógyereknapi móka lehet, de egy nyári gyerekpartyra símán elkészíthetjük, sőt a gyerkőcökkel együtt alkothatunk. Nálunk nagyon örvendtek a kicsik nekik.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg vaj,
- 10 dkg érett juhtúró.
A vajat a liszttel egy késes aprítóban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a juhtúrót is. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szellem formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.
Sót nem tettem bele, elég sós volt a túró.
4 megjegyzés:
Nagyon ötletes!:)
Hű, nagyon szellemesek! Én ezt a tésztát úgy ismerem, hogy mindenből 20 dkg...Liszt, tehéntúró, vaj... Tényleg aranyosak! Hol vettél ilyen kiszúrót?
Megcsodáltam már az Erdélyi KOnyhában is:) Nagyon ötletes:)
Kiszúró? Hmmm.... :D :D
nyomtat, kivág, ráhelyez, körbevág. Szóval nem ipari tételben készítendő, de nem is buktak rá olyan nagyon. Bár nálam is többedik naposan jött be jobban.
Lehet azért nem kellett túróból is a 20 dkg, mert naaaaagyon zsíros fajta volt, ami nedvesség lakozott benne mind kiszáradt, tiszta csupa zsíros finomság. no meg tömény emígyen
Megjegyzés küldése