Hozávalók:
- 8 réteslap,
- 2 konzerv tonhal (180 gramm töltősúllyal egyenként),
- 20 dkg friss krémsajt,
- fél csokor petrezselyemzöld,
- só, bors,
- olaj a sütéshez
A halkonzervet keverjük el a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az
apróra vágott petrezselyemzöldet. A réteslapokat vágjuk ketté. Mindenik lap
hosszabbik oldalára tegyünk egy kanál krémet, két oldalát hajtsuk rá, majd
csavarjuk fel mint egy szivart. Egy serőpenyőbe forrósítsunk olajat, majd a
bourekek minden oldalát süssük szép pirosra.
Tipp: ha kevésbé
olajosan szeretjük, akkor a kis tekercseket enyhén kenjük meg olajjal, tegyük
tepsibe és tegyük sütőbe.
Az algírok előételként eszik, vagy leveshez kenyér helyett.
Az algírok előételként eszik, vagy leveshez kenyér helyett.
1 megjegyzés:
Hű de jó recept! Nagyon tetszik, finom lehet!
Megjegyzés küldése