Tudom, tudom. Még el sem bírták vinni a lányos háztól a húsvéti tojásokat, én pedig máris hasznosítani akarom a maradékot. Nos, ha a lányoknál nem marad, akkor a fiúknál tobzódnak. Valahol csak hasznosítani kell. Persze, ha nem kifújt tojásokról beszélünk.
Nálunk készült ilyen kence szűk 2 hete. Az első adag pikk-pakk eltűnt, kénytelen voltam repetázni. Ha már fényképeznem kellett. Persze nem ez az egyetlen ami ismétlésre szorult. A hot-dog harmadik nekirugaszkodásra került lencsevégre. Hiába no, ritkán veszünk virslit.
Nálunk készült ilyen kence szűk 2 hete. Az első adag pikk-pakk eltűnt, kénytelen voltam repetázni. Ha már fényképeznem kellett. Persze nem ez az egyetlen ami ismétlésre szorult. A hot-dog harmadik nekirugaszkodásra került lencsevégre. Hiába no, ritkán veszünk virslit.
De lássuk csak a kencét.
Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 20 dkg vaj,
- 1 nagy csokor medvehagyma,
- só,
- pár csepp citromlé.
A tojásokat megfőzzük, megtakarítjuk. A medvehagymát megmossuk, a vizet
felitatjuk, ha már erősebb a szára, akkor eltávolítjuk azokat a levelekről. A
tojásokat, vajat, medvehagymát a késes aprítóba tesszük és jó pépesre
összezúzzuk. Ízlés szerint sózzuk, citromlével ízesítjük.
Ha még nincs friss medvehagymánk, de még lakozik némi fagyasztott a talonunkban, akkor dupla hasznosítás. Eddig ez a legsikeresebb felhasználása a fagyasztott medvehagymának. Legalábbis az én nézetemben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése