Múltkoriban Oldalborda nem volt itthon szombat reggel. Hát sajnálhatja. Nagyon szereti a tojást, de ezt most nélküle fogyasztottuk. A málnaecet királyság volt, igencsak jót tett a hagymának.
Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 3 hagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál frissen aprított zsályalevél,
- 1 evőkanál málnaecet,
- 5 dkg csípős juhtúró,
- 4-5 szál petrezselyemzöld,
- 2-3 evőkanál olívaolaj.
A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk majd serpenyőben az olívaolajon
barnulásig dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a zsályát, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük
az ecetet, és hagyjuk, hogy a folyadék elpárologjon. Közben megkavarjuk. A
tojásokat egy külön tálban felverjük, hozzáadjuk a morzsolva aprózott juhtúrót,
az aprított zöldpetrezselymet. Kis lángon enyhén kevergessük, majd amikor kezd
megkötni, a kevergetést hagyjuk abba, s ha összeállt a massza a serpenyőnkben,
akkor fordítsuk át egy másik serpenyőbe vagy tepsibe, majd forró sütőben süssük
készre. Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése