Oldalak

2021. 09. 14.

Chilizselé

Szent meggyőződéssel kajtattam a saját blogomon eme recept után. Hát izé....kb a laptopom gasztros mappájában volt, ami a tavaly februári technika elpatkolásával megsemmisült.

Nem mintha olyan nagyon bíznék a blogger hallhatatlanságában ... de most mégis felvésem ide.



Hozzávalók:

  • 5 dkg chili
  • 85 dkg szárától, csutkájától megfosztott pritamin és kaliforniai paprika vegyesen (nálam 3+3 db)
  • 1 kg cukor
  • 4 csomag 3:1 zselésítő (haas-t használtam)
  • 2,5 dl ecet (nekem 9%-os borecetem volt)
  • 3 dkg só
  • 1,8 liter víz



A chilit és a paprikákat turmixgépbe tesszük, hozzáöntünk 3 dl vizet, rászórjuk a zselésítőt, majd simára turmixoljuk. 
A maradék vizet a cukorral, az ecettes és a sóval összeforraljuk, majd hozzáöntjük a turmixkancsó tartalmát. Felforraljuk, a hab egy része elforrja magát, a maradékot szedjük ki egy kistányérra. Frissen fogyasztásra el fog fogyni.
Ezután a forrásban levő masszát szedjük forró, csírátlanított üvegekbe szedjük, a lapkát erősen ráhúzzuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni (akit megnyugtat - tegye nyugodtan száraz dunsztba)
Évekig eláll. Már ha marad.
Ebből az adagból kb 2,9 liter lesz.
Mármint utólag annyi víz ment a fazékba addig a szintig amit a forrásban levő cucc lenyomata mutatott a lábos oldalán.



Nincsenek megjegyzések: