Oldalak

2011. 04. 25.

Figaro

Évekkel ezelőtt, gyerekkoromban, hatalmas sláger volt otthon ez a süti. Nem vagyok bíztos benne, de talán egy akkori Nők Lapja recepttárból volt kipróbálva. Anyukám munkatársai, barátnői közt mind hatalmas népszerűségnem örvendett. Már egy ideje érlelődött bennem a gondolat, hogy családommal is meg kellene ismertetni, végül az utolsó lökést az adta meg, hogy Édesapám pucolt nekem egy elég szép adag diót, így egyszerű volt a kivitelezés. Nagyszombaton, mikor mentünk a gyerkőcök után, vittem a sütikből, kalácsból szüleimnek is. Édesanyám szeme nagyot csillant eme süti láttán. Ő sem sütött rég, s épp tervezte ha a gyerekzsivaj elcsendesül, akkor megsüti. Megelőztem.



Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 kanál cukor (megmértem, 15 dkg)
  • 5 kanál liszt (14 dkg)
  • savanykás lekvár, jó ha van piros ribizli. én most fekete áfonyát használtam
  • 1 dl rum (helyettesíthető vaniliás sziruppal)
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • étcsoki a tetejére kerülő máznak
A tojások sárgáját a 6 kanál cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások habját. Sütőpapírraél bélelt tepsiben (nekem ez 32x21cm volt), 200 fokon megsütjük (sajna időt nem mértem).
Ha kihűlt, kevesebb mint fele lapját levágjuk, jól összetörjük. A rummal, cukorral és dióval jól összedolgozzuk.
A tésztát a lekvárral megkenjük, ráterítjük a tölteléket és kakaós glazúrt vagy olvasztott csokit teszünk a tetejére.

8 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon guszta sütemény!!!Ezt a darabot bekapom :)

Maryenne írta...

Nagyon finom! Családom biztos bírná! :D

Bence/Emoke írta...

Guszta! Ezt szerintem én is szeretném :)

Edó írta...

Ez nagyon fincsi lehet!!!

4Gyerek írta...

fincsi is. érdekes mód a locsolók is mind ezt szúrták ki. azt hiszem mikor dióm lesz készleten, sűrűbben fogom elkészíteni. hisz olyan egyszerű, roppant gyorsan kész van. a legmacerásabb szerintem míg a diót ledarálom.

Nelli írta...

Finom, szaftos süti lehet!Viszem a recit!Kösziiii :-)

Ditta írta...

Hú,de jól néz ki!

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, guszta