Évekkel ezelőtt, gyerekkoromban, hatalmas sláger volt otthon ez a süti. Nem vagyok bíztos benne, de talán egy akkori Nők Lapja recepttárból volt kipróbálva. Anyukám munkatársai, barátnői közt mind hatalmas népszerűségnem örvendett. Már egy ideje érlelődött bennem a gondolat, hogy családommal is meg kellene ismertetni, végül az utolsó lökést az adta meg, hogy Édesapám pucolt nekem egy elég szép adag diót, így egyszerű volt a kivitelezés. Nagyszombaton, mikor mentünk a gyerkőcök után, vittem a sütikből, kalácsból szüleimnek is. Édesanyám szeme nagyot csillant eme süti láttán. Ő sem sütött rég, s épp tervezte ha a gyerekzsivaj elcsendesül, akkor megsüti. Megelőztem.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 kanál cukor (megmértem, 15 dkg)
- 5 kanál liszt (14 dkg)
- savanykás lekvár, jó ha van piros ribizli. én most fekete áfonyát használtam
- 1 dl rum (helyettesíthető vaniliás sziruppal)
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- étcsoki a tetejére kerülő máznak
A tojások sárgáját a 6 kanál cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojások habját. Sütőpapírraél bélelt tepsiben (nekem ez 32x21cm volt), 200 fokon megsütjük (sajna időt nem mértem).
Ha kihűlt, kevesebb mint fele lapját levágjuk, jól összetörjük. A rummal, cukorral és dióval jól összedolgozzuk.
A tésztát a lekvárral megkenjük, ráterítjük a tölteléket és kakaós glazúrt vagy olvasztott csokit teszünk a tetejére.
8 megjegyzés:
Nagyon guszta sütemény!!!Ezt a darabot bekapom :)
Nagyon finom! Családom biztos bírná! :D
Guszta! Ezt szerintem én is szeretném :)
Ez nagyon fincsi lehet!!!
fincsi is. érdekes mód a locsolók is mind ezt szúrták ki. azt hiszem mikor dióm lesz készleten, sűrűbben fogom elkészíteni. hisz olyan egyszerű, roppant gyorsan kész van. a legmacerásabb szerintem míg a diót ledarálom.
Finom, szaftos süti lehet!Viszem a recit!Kösziiii :-)
Hú,de jól néz ki!
Nagyon finom lehet, guszta
Megjegyzés küldése