Oldalak

2011. 04. 17.

Kacsa medvehagyma takaróval



Tegnap említettem, hogy volt sült kacsa. Igen, a tök mozgalmas tegnapelőtti nap. Mikor is egész nap mostam, ruhát szárítottam, hajtogattam, könyvelési papírokat rendezgettem, vásároltam, sőt szülinapra ajándék könyvet is vettem. Bár még csak 2 napja, de már nem is emlékszem milyen levest dobtam össze, gyors volt, az tuti. Aztán szerencsére volt egy konyhakész madár (kacsa), amit besóztam, medvehagymával borítottam, sütőzacsiba huppantottam, annak száját bekötöttem, s úgy ahogy volt, ment is a sütőbe. A tálban levő lé az a sajátja. Míg oviba voltam Kicsilányért meg a vásárlásokat bonyolítottam, Elsőszülött krumplit takarított, kockára vágta, s odatette főni. Oldalborda pedig kis olívaolajjal nyakonöntötte, s tálalta is a finom kis kacsa mellé. Kicsilány nagyon díjazta azt, hogy eme állatnak hiányzott a nyaka, de a nyaki bőre ellenben az állaton volt. Ő a nagy sült-főtt bőr imádó. Mind egy szálig elfogyott, igaz nem is volt olyan hatalmas (ráadásul hiper-szuper akciósan lőttem, 25 lej helyett csak 10 lejes kilós áron). De mindenikünknek bejött ez a semmi agyonfűszerezés, és mégis finom, pihe-puha húsocska.

Holnapra pedig kérek szépen jó időt, T-steak van kivéve a fagyasztóból, grillen képzeltem el, remélem összejön, s akkor holnap mutizom.

6 megjegyzés:

Alíz írta...

Érdekes megoldás medvehagymaköntösbe öltöztetni a kacsát. Finom lehetett.

Ami írta...

Nagyon tettszik ez az ötlet, a kacsát imádom, a medvehagymát is. Szerintem ez egy tökéletes vasárnapi ebéd lehetne nálam :)))
és a steak...ahh...várom! :)

Chef Viki írta...

Becserélnék szívesen egy szelet tortát egy ropogós kacsafalatért :-)))
Imádom! A jó kis sült bőrét! Meg a zsírját kenegetni puha kenyérre... Lilahagymával!
Na jó, megyek is, megtörlöm a számat :-D

Praliné Zsuzsi írta...

Ó, én is a ropogós sült bőrért állnék sorba!!!

4Gyerek írta...

Viki, sajnálattal mondom, hogy írva vagyon az állatkából semmi sincs, még a csontokat is megették a kutyusok.
éssssss
.
.
.
.
.
.
.
tadadadammmmmmmmmm
.
.
.
.
.
.
.
süt a nap. bár hűvöske van, de legalább nem ázunk el a grill mellett, miképp alkalmas az idő a fotózáshoz.

Bianka írta...

Hű micsoda finomság, milyen extra íze lehet