Oldalak

2011. 07. 26.

Hagymás rostélyos zölldséges rizzsel

Többször adódott már, hogy gyönyörű, szeleteknek való marhahusim volt, de igencsak belevaló marháé, azaz idős állaté volt. Olyankor jön a hagymás rostélyos bevetése, amit nem tudom, hogy anyósom készít-e, de tény, hogy Oldalborda állítólag én főztömből kóstolt olyant először.



Hozzávalók:
  • marhahús szeletek
  • hagyma
  • olaj
  • só, bors
  • liszt
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Egy kukta (én abban szoktam) aljába olajat forrósítunk, s mindenik szelet mindkét oldalát kissé elősütjük. Miután azzal elkészültünk, a szeleteket félretesszük, a kuktában a kockákra vágott hagymát (mi jóóóó hagymásan szeretjük, 2 kiló húshoz símán 4 óriás fej hagymát használok) megpároljuk. Ha megvan, akkor a szeleteket visszahelyezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy a husikat épp ellepje, s csendes tűzön főni tesszük. Időnként megnézzük, nehogy a víz elfőjjön, s a hagyma, husi odakapjon, avagy a husi szétfőjjön.
Krumplipürével is finom, de jelen esetben zöldséges rizs volt a körítés.

3 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szeretem én is!

Petra írta...

Nagyon szeretem!

Chef Viki írta...

Vén marháé :-DD Mármint a husi :-)))

Egyébiránt meg imádom, és meg nem tudom mondani, mikor ettem ilyet. Szerintem még kamaszkoromban...