Hozzávalók:
- 6-8 marék friss sóska (télen használhatunk üvegbe eltettet is, vagy fagyasztottat)
- személyenként 1 tojás
- vaj
- tejszín (tejföllel helyettesíthetjük)
- liszt
- só
- víz
A sóskákat megtakarítjuk, majd apróbb darabokra tépkedjük és kevés vajon megfonnyasztjuk. Kevés liszttel megszórjuk, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, majd megvárjuk, hogy felforrjon. Ekkor beleütjük a tojásokat. Ízlés szerinti állagúra főzzük a tojásokat. Tejszínnel krémesíthetjük, de lehet tejfölös habarással is helyettesíteni ezt.
Aki gondolja, kevés cukrot szórhat bele, a savanykásabb íz kedvelői néhány csepp citromlevet is tehetnek bele.
2 megjegyzés:
Ezer éve nem ettem! Köszönöm az ötlet-emlékeztető!
ÁÁá én is ezer éve ettem!!! És imáádom!! Én egy kockára vágott csirkemellet szoktam beletenni, de csak azért mert nekem mindenbe kell hús :)
Megjegyzés küldése