Erdélyben a gyereknap dátuma nem változik évről évre mint pl. Magyarországon. Itt mindig június 1 a dátum, míg az anyaországban május utolsó vasárnapja. Hát ez utóbbiról lemaradtam, de azért a mai napra ím itt van egy kis nasi a gyerkőknek.
Hozzávalók
25 napocska tésztájához:
- 40 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 15 dkg cukor,
- 1 tojás,
- 1 kávéskanál sütőpor,
- 40 ml tej;
- 2 csomag vanília ízű pudingpor,
- 6 dl tej,
- 5 dkg cukor,
- 10 dkg vaj;
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Hűtőből kivéve a tésztával kibéleljük a kosárformákat. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Formákban hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt tésztát könnyen kipattintjuk. Időközben elkészítjük a krémet. 5 dl tejet a cukorral főni tesszük, a maradék tejet elkavarjuk a pudingporral, amit a fővő tejhez adunk. Kavarás mellett ismét felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Mikor a puding kihűlt, belekavarjuk a vajat. Az így kapott krémmel megtöltjük a kosarak mélyedéseit. A gyümölcsökkel díszítjük.
8 megjegyzés:
Nagyon tündériek, gondolom a gyerekek imádták!
Jó fejek! Mosolyra derítőek. :)
Jaj, milyen cukik:))
Bizonyára nagyon szerették a gyerekeid, hangulatos falatocskák.
Lehetek én is nálatok gyerek ? Annyira édesek. Olyan kreatív vagy. Istenien néznek ki. Én meg sem enném annyira jók :)
Sok boldogságot az apró népnek :)
De aranyosak! Nagyon jó ötlet!
Nagyon cukin néz ki!Én is szoktam gyerekételeket csinálni,mert annyira szórakoztató.
Nagyon aranyosak a napocskáid! Nekünk kellett volna belőlük egy kevés, mikor pünkösdkor felétek jártunk, Erdélyben :)
Megjegyzés küldése