Oldalborda még ősszel jól betározott tormából. Egy darabig néztem a pincében a kupacot, majd miután elmaradt a káposzta savanyítás, hát belemásztam a kupacba. A céklás-tormás lúdgégét már megmutattam, most jöjjön egy húsos finomság. Naaaagy kísértést éreztem, hogy a mára elővett mangalicaszeletekből is ilyent készítsek. De....volt más tippünk, így az készütl el. Érkezik majd az is, hamarosan.
Hozzávalók:
- 1,2 kg krumpli,
- 4-6 szelet mangalicakaraj,
- 3+2 dl tejszín,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 1 púpozott teáskanál liszt,
- 3 evőkanál frissen reszelt torma,
- só,
- fehérbors;
- liszt,
- tojás,
- zsemlemorzsa,
A szószhoz a kihevített 2 evőkanál olajon megfuttatjuk a
lisztet, felöntjük a 3 dl tejszínnel, csomómentesre kavarjuk és forralással
besűrítjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt tormát, alaposan
elvegyítjük.
A mangalicakarajt sózzuk, borsozzuk, panírozzuk és forró zsírban kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ezután a főzőlevet leszűrve, 2 dl tejszínnel habosra kavarjuk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál tormaszószt.
A mangalicakarajt sózzuk, borsozzuk, panírozzuk és forró zsírban kisütjük.
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ezután a főzőlevet leszűrve, 2 dl tejszínnel habosra kavarjuk, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál tormaszószt.
Ez nagyon bejött nálunk. Krumplipürét bizonyára fogok még így készíteni. A szósz sem elhanyagolandó.
Azoknak, ahol esetleg van olyan gyerek, aki olyan mint nálunk Kicsilány ajánlom, hogy a krumplipüréből vegyenek ki egy adagot, s azt tálalják a gyereknek. Szemfüles voltam, mielőtt az egész pürét megtormáztam volna, egy kevésben elkavartam pár csöpp tormaszószt, s megkóstoltattam a csajommal. Alig volt érezhető rajta a torma, de igencsak húzta az orrát. Valahogy sejtettem. Sebaj, van még ideje megbarátkozni a markánsabb ízekkel is.
Azoknak, ahol esetleg van olyan gyerek, aki olyan mint nálunk Kicsilány ajánlom, hogy a krumplipüréből vegyenek ki egy adagot, s azt tálalják a gyereknek. Szemfüles voltam, mielőtt az egész pürét megtormáztam volna, egy kevésben elkavartam pár csöpp tormaszószt, s megkóstoltattam a csajommal. Alig volt érezhető rajta a torma, de igencsak húzta az orrát. Valahogy sejtettem. Sebaj, van még ideje megbarátkozni a markánsabb ízekkel is.
2 megjegyzés:
Nekem bejönne, szeretem nagyon a tormát:)
Most jól jönne belőle egy hatalmas adag!
Megjegyzés küldése