Azt hiszem edig ez a 2013-as évben érvényesülni látszik a 13-as. Habár......nem vagyok babonás, a 13-as számot ezidáig kedveltem. Álltalában inkább volt szerencsés, mint ellenkezője. Csakhogy....azt hiszem az állatfarmunk nincs azzal tisztában, hogy nekik is meg kellene feleljen a 13-as szám. Múlt héten egy mangalica malac tüdőgyulladás miatt, tegnap pedig egy nőstény nyúl lépte át az örök vadászmezők küszöbét :(
Arról a nyúlról jutott eszembe, hogy nem is olyan rég készült egy leves, tárkonyosan, illene megosztani.
Arról a nyúlról jutott eszembe, hogy nem is olyan rég készült egy leves, tárkonyosan, illene megosztani.
Hozzávalók:
- 1 nyúl csontos részei (fej, nyak, bordák..),
- leeső húsdarabok,
- 4 sárgarépa,
- 1 petrezselyemgyökér,
- 3-4 krumpli,
- 1 hagyma,
- 2-3 evőkanál olaj,
- 2 dl tejszín,
- 1 tojássárga,
- 1 púpozott teáskanál liszt,
- só,
- bors,
- tárkony,
- ecet.
A hagymát apróra
vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, rádobjuk az apró kockára vágott krumplit, még
egy rövid ideig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst, valamint
a csontos részeket. Párat kavarunk rajta, míg a hús kifehéredik, majd beletesszük
a kockára vágott gyökérzöldséget, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lassú
tűzön puhára főzzük a hozzávalókat. Ekkor a tojássárgát, lisztet csomómentesen
elkavarjuk a tejszínnel, hőkiegyenlítve hozzáöntjük a leveshez. A tárkonyt
apróra vágjuk, hozzáadjuk a leveshez. Ecettel ízesítjük.
Tipp: ha van, akkor víz helyett használjunk bátran alaplevet. Friss tárkony híjján morzsoltat vagy ecetben tartósítottat is tehetünk. Ez utóbbi esetben az ecet hozzáadásánál vegyük figyelembe a tárkony ecetességét.
Tipp: ha van, akkor víz helyett használjunk bátran alaplevet. Friss tárkony híjján morzsoltat vagy ecetben tartósítottat is tehetünk. Ez utóbbi esetben az ecet hozzáadásánál vegyük figyelembe a tárkony ecetességét.
3 megjegyzés:
Na eeeezt tuti megcsinálom :-) Köszi Kormi :-)
Már meg is vettem a tepsifülest!
Hírtelen ilyen népszerű lett? ;-)
Megjegyzés küldése