Vállalom a köveket. Ez igencsak megosztó "nyalánkság" lehet. De mondjuk a húsvéti asztalnál jóféle, netán házi készítésű főtt-füstölt sonka mellé kínálni. Na? Jönnek azok a kövek?
Hozzávalók:
- 2+4 dl tejszín,
- 2 tojássárga,
- 4 dkg cukor,
- 2 evőkanál finomra reszelt torma
A tojássárgákat elkavarjuk a 2 dl tejszínnel,
hozzáadjuk a cukrot, majd gőz fölött, állandó keverés mellett besűrítjük. A
maradék tejszínt habbá verjük, amikor a tojásos krém kihűlt, belekavarjuk reszelt tormát majd a
tejszínhabot. Ha van parfékészítő eszközünk, akkor abban tesszük zúzott jégbe,
de ha nincs, akkor tegyük szilikonos formába öntve a fagyasztóba.
Ugyanakkor szerintem főtt tojás
mellé brióssal is kiváló fogás lehet.
11 megjegyzés:
Miféle kövek? :) Te viszont dobhatnál egy parfét, nagyon jól néz ki, kíváncsi vagyok az ízére! :)
Ez szuper ötlet. Csak gratulálni tudok.
Ez szuper. Csak gratulálni tudok.
Felém dobd azt a követ,egy parfé kíséretében!:))
Ez tetszik nekem !
zse-ni-á-lis!
Nagyon mutatósra sikerültek, én is szívesen megkóstolnám :)
Hát hallod micsoda jó ez az ötleted, és milyen guszta formájúvá alakítottad, bizony húsvétkor is lehet vele feszíteni az ünnepi asztalnál:-)))))))
Kő helyett inkább dicséret :) és az a forma!
Mekkora ötlet! :) Szuper!
Fantasztikus ! Jöhet
Megjegyzés küldése