Ezennel kiürült a fagyasztóban lakozó kacsaalakatrészes fiók. Télen nem igazán esznek, inkább fogynak a kacsák. Fogalmam sincs miért, ételük volt, de akkor is..... Közelmúltban egy kacsát le kellett vágni, megsérült. Hát.....csupa csont és bőr volt. A leves azért finom volt belőle. Jöhetne már a jó idő, készítsünk újabb kacsaúsztató tavat nekik, hátha akkor jobban fogják érezni magukat. Múlt hét elején még a föld eléggé meg volt fagyva, szóval komolyan várjuk már a tavaszt. Idén Sándorok, Józsefek és Benedekek tojtak a hagyományra, most meg itt a szeszélyes április. Május pedig még igencsak odébb van.
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb,
- majoranna,
- 2 evőkanál kacsazsír,
- ½ dl fehérbor
- só, bors,
Elkészítése: a
kacsacombokat megkenjük kacsazsírral, besózzuk, borsozzuk, megszórjuk morzsolt
majorannával és sütőzacskóba tesszük. Mielőtt a zacskó száját lezárnánk,
beleüntjük a bort. Sütőbe téve megsütjük, majd a sütés utolsó 5-10 percében a
zacskót kivágjuk, a húst megpirítjuk. Párolt zöldségeket kínálunk mellé.
3 megjegyzés:
Nem is hallottam még olyat, hogy a tollasok is fogyhatnak... Minden esetre a combja nagyon dundi és finom... Guszta!
Szerintem is nagyon guszta!!!
A kacsát tömni kell kb.3 hétig ha azt akarjátok hogy rucazsíros kenyeret egyetek. Bizony!!!
Megjegyzés küldése